Gripată în timpul sarcinii? Copilul poate suferi de tulburări mintale

Femeile însărcinate sunt sfătuite să facă neapărat vaccinul antigripal, atât pentru sănătatea lor, cât mai ales pentru protejarea nou-născutului. Studiile recente sugerează că gravidele care lasă netratată gripa în timpul sarcinii pot naşte copii care vor suferi de tulburare bipolară, afecţiune mintală ce constă în schimbări bruşte de dispoziţie, modificări anormale a stării psihice, energiei şi abilităţii de funcţionare a unei persoane.
  • Publicat:
Gripată în timpul sarcinii? Copilul poate suferi de tulburări mintale

Femeile însărcinate sunt sfătuite să facă neapărat vaccinul antigripal, atât pentru sănătatea lor, cât mai ales pentru protejarea sănătăţii nou-născutului.

Studiile recente sugerează că gravidele care lasă netratată gripa în timpul sarcinii pot naşte copii care vor suferi de tulburare bipolară, afecţiune mintală ce constă în schimbări bruşte de dispoziţie, modificări anormale a stării psihice, energiei şi abilităţii de funcţionare a unei persoane.

Cercetătorii de la Universitatea Columbia au ţinut sub observaţie 214 persoane, ale căror mame au avut gripă în timpul sarcinii, şi 722 de indivizi ai căror mame au fost perfect sănătoase pe parcursul sarcinii.

La sfârşitul perioadei analizate, experţii au constatat că prima categorie de persoane, respectiv cei cu mame care au avut gripă în sarcină, are de 4 ori mai multe şanse să dezvolte tulburări de natură psihică.

Deşi riscul nu este considerabil de mare, spun specialiştii, gravidele trebuie să ştie că printr-un simplu vaccin antigripal pot scăpa de toate temerile şi îi pot asigura nou-născutului o dezvoltare armonioasă. De asemenea, vaccinul antigripal nu prezintă contraindicaţii pentru făt, astfel că este recomandat femeilor însărcinate indiferent de stadiul de evoluţie al sarcinii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan