De ce ar trebui să consumi mai des avocado

Iubitorii acestui fructe verde -avocado- au toate motivele să continue să îl mănânce cât mai des şi asta ca urmare a noilor recomandări primite de la specialiştii de la Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor din Statele Unite. Aceştia au descoperit în urma unor cercetări de mare amploare că persoanele care consumă frecvent avocado au o stare de sănătate mai bună şi îşi reduc riscul de face diverse boli.
De ce ar trebui să consumi mai des avocado

Iubitorii acestui fructe verde -avocado-  au toate motivele să continue să îl mănânce cât mai des şi asta ca urmare a noilor recomandări primite de la specialiştii de la Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor din Statele Unite.

Aceştia au descoperit în urma unor cercetări de mare amploare că persoanele care consumă frecvent avocado au o stare de sănătate mai bună şi îşi reduc riscul de face diverse boli.

Iată rezultatele constatate pe cei 17.000 de voluntari care au răspuns chestionarelor privind consumul acestui fruct-minune:

– participanţii slăbesc mai rapid;

– au un aport crescut de nutrienţi, în special de vitamina K, E, fibre, potasiu şi magneziu, şi grăsimi sănătoase (polisaturate şi mononesaturate);

– prezintă niveluri mai mari de colesterol benefic HDL;

– au indicele de masă corporală mai mic decât cei care nu consumă avocado;

– măsoară cu 4 centimetri mai puţin în talie;

– au cu 50% mai puţine şanse de a dezvolta sindromul metabolic, factor de risc major în apariţia bolilor de inimă, a diabetului şi a acccidentului vascular cerebral.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate