Gafă uriașă la Maternitatea Ploiești. Medicii au încurcat doi bebeluși născuți în aceeași zi: „Am constatat că nu e copilul nostru”

Situație de nedescris la Maternitatea Ploiești, acolo unde medicii au încurcat doi bebeluşi născuţi în aceeasi zi.
  • Publicat:

Incident șocant la  Maternitatea Ploieşti, după ce două mămici care abia născuse au primit alți bebeluși. Una dintre femeile externate şi-a dat seama de confuzia creată și s-a întors la unitatea medicală. Între timp, și cealaltă mămică părăsise spitalul cu celălalt bebeluș. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a deschis o anchetă internă, pentru a stabili cum s-a produs totul! 

Au născut în aceeași zi, dar au plecat acasă cu bebeluși diferiți

Doi bebeluși au fost schimbați la maternitatea din Ploiești. Norocul a fost că una dintre mame și-a dat seama și a alertat cadrele medicale.Incidentul a avut loc la secția de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești în data de 9 februarie 2024. Fetițele au venit pe lume în aceeași, dar au fost asistate de medici diferiți. În plus, micuțele au primit același nume, lucru care probabil a derutat cadrele medicale.

Citește și: O femeie a născut un copil cu două capete, dar a dat vina pe medici. Dezvăluirile mamei: „Mi-au spus că o să am gemeni”

Una dintre mama a observat că micuța sa avea o altă fizionomie

Una dintre mame a observat, după externare, că fetița pe care o avea acasă nu era, de fapt, copilul ei. Femeia s-a întors rapid la spital, iar acolo a aflat că primise alt copil la externare. În realitate, fetița ei fusese dată unei alte femei, care părăsise spitalul. În cele din urmă, ambele mame și-au primit bebelușii ‘corecți’.

„Am ajuns la Maternitatea Ploiești ca să luăm copilul, să mergem acasă. Când am ajuns în sala de unde să ia copilul am constatat că nu e copilul nostru. A venit cu un alt copil mai mic, având altă fizionomie. Am intrat cu asistenta în sala pentru a schimba copilul.

Soția i-a spus doamnei că nu este copilul nostru. Doamna ne-a dat actele și-n acte a băgat un cartonaş care este la capul pătuțului. Actele coincideau cu brățara soției avea același nume, doar că numărul după brățara copilului nu coincidea cu numărul după brățara mamei”, a declarat tatăl uneia din fetiţe, scrie Antena 3 CNN. 

„În timp ce îmbrăca copilul, noi i-am spus că nu e copilul nostru. I-am arătat poze cu copilul nostru și doamna a început să îi facă la față, să o modeleze, ca să semene cu copilul din poză”, a mai spus tatăl, Cristian Ioniță, citat de Știrile ProTV

S-a deschis o anchetă

Directorul medical al SJU Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, a declarat public că s-a deschis o anchetă internă pentru a stabili împrejurările în care doi nou-născuţi au ajuns la alte familii.

„A fost o situație rar întâlnită în activitatea noastră și pentru noi pentru că pe lângă elementele de identificare din partea personalului medical, respectiv fișe medicale, numere pe care le are și mama și nou-născutul, noi ne bazăm sau ni se pare un lucru firesc şi părinții să participe la această identificare”, a declarat și Călin Boeru, medic maternitatea Ploieşti.

Sursa foto: capturi Antena 3

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân