Furt la Spitalul Municipal Sebeș. Un pacient a plecat acasă cu un nebulizator crezând că e aspirator

A sustras aparatul medical de pe holul spitalului, iar acum este anchetat penal.
  • Publicat:
Furt la Spitalul Municipal Sebeș. Un pacient a plecat acasă cu un nebulizator crezând că e aspirator
sursa foto: envato

Un bărbat din Sebeș este anchetat pentru furt calificat, după ce a sustras un aparat medical din incinta Spitalului Municipal Sebeș. În fața anchetatorilor, el a precizat că a plecat acasă cu un nebulizator crezând că e aspirator

Bărbatul a furat un nebulizator

Situație fără precedent la spitalul Municipal Sebeș! Un pacient a ales să plece acasă cu un dispozitiv de aerosoli, pentru că a crezut că este aspirator.

Incidentul a avut loc pe 7 martie 2023, după ce acestuia i s-a administrat tratament injectabil. Bărbatul a observat nebulizatorul și a decis că este cazul să-l ia acasă, mai ales că a crezut că este, de fapt, un aspirator.

Fără jenă, acesta a luat aparatul medical de pe holul spitalului și l-a dus la domiciliul lui. Acum, riscă până la 5 ani de închisoare pentru fapta sa.

Riscă 5 ani de închisoare

”Profitând de neatenția personalului Compartimentului de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Sebeș, a sustras din incinta structurii un aparat de nebulizare. Ca urmare a sesizării depuse de către Spital, la data de 08.03.2023 organele de Poliţie s-au deplasat la adresa la care locuieşte suspectul.

După ce i-au adus la cunoştinţă faptul că a fost înregistrat video în timp ce a sustras aparatul de nebulizare de camerele de supraveghere amplasate în incinta Spitalului Municipal Sebeș, acesta a indicat în interiorul curţii o groapă, de unde a scos o plasă de rafie de culoare alb cu roşu, în care se afla un aparat de nebulizare de culoare albastră prevăzut cu bidon din plastic de culoare albă, pe care era aplicat un autocolant cu inscripţia Nebulizator Urgenţă”, se precizează în rechizitoriul magistraților.

Citește și: Cum folosești corect inhalatorul?

La audieri, bărbatul a recunoscut că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a apelat la o ambulanță, pentru a fi transportat la spital.

Nebulizatorul este un aparat medical, care generează aerosoli pentru îmbunătățirea respirației, fiind folosit des în terapiile destinate tratării afecțiunilor respiratorii.

Citește și: Remediu minune cu ceapă pentru nas înfundat. Majoritatea îl aruncă la gunoi, însă poate fi aur pentru respirație

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân