O fetiță de doi ani care se înecase cu mâncare într-un supermarket din Suceava, salvată de un medic care își făcea cumpărăturile în magazin

O fetiță de 2 ani din Suceava a fost la un pas de moarte, după ce s-a înecat cu un aliment într-un magazin.
  • Publicat:
O fetiță de doi ani care se înecase cu mâncare într-un supermarket din Suceava, salvată de un medic care își făcea cumpărăturile în magazin
sursa foto: capturi video Facebook

O fetiță în vârstă de 2 ani, care se înecase cu mâncare și era în stare critică, a fost salvată la timp de intervenția unui medic ATI, într-un supermarket din Suceava. Micuța se afla la cumpărături cu părinții ei, dar la un moment dat s-a înecat cu mâncare. Din fericire, minora a fost salvată de un doctor care se afla în același magazin. 

Fetița se înecase cu mâncare într-un supermarket

Fetița se afla la cumpărături cu părinții ei, într-un supermarket din Suceava. Din păcate, micuța s-a înecat cu un fragment dintr-un aliment și nu mai putea să respire. Disperați, părinții au început să strige după ajutor. În magazinul respectiv se afla și un specialist ATI, care a salvat-o miraculos pe aceasta.

Doctorița Violeta Ștefan, medic primar ATI la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, a mărturisit că a auzit țipete în timp ce se pregătea să iasă din magazin. Incidentul s-a produs în jurul orei 17.00. Ajuns lângă fetiță, care deja era vânătă, medicul i-a acordat primul ajutor și, încet-încet, și-a revenit. Apoi a fost transportată la spital pentru mai multe investigații.

Micuța a fost salvată de un medic la ATI

Inițial nu am știut cum să reacționez, am întrebat câțiva oameni din jur ce s-a întâmplat, dar n-au știut să-mi spună. M-am gândit că poate îi este rău cuiva și am decis să mă întorc. Atunci mi-a zis cineva că un copil s-a înecat. Am întors-o, am lovit-o între omoplați și mă gândeam să încep masajul cardiac, dar a eliminat fragmentul de aliment și nu a mai fost necesar, a început să respire. Până au venit colegii de la Ambulanță am stat cu mâna pe puls și am supravegheat-o”, a povestit doctorița.

Le spuneam că sunt doctor, să aibă încredere, dar greu a fost. Important e că este bine copilul. Dacă nu se intervenea imediat, ar fi fost o tragedie. Am întrebat ulterior colegii din UPU, mi-au spus că fetița și-a revenit complet, era veselă și a plecat acasă. Și că tatăl mi-a transmis mulțumiri și urări de sănătate”, a mai spus dr. Violeta Ștefan, notează monitorulsv.ro. 

Citește și: Un botoșănean și-a tăiat venele și tendoanele pentru că era convins că suferă de cancer. Se diagnosticase singur, citind informații pe Google

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene
ADHD-ul poate fi observat  în păr, arată un STUDIU
ADHD-ul poate fi observat în păr, arată un STUDIU