Fructul îngerilor, alimentul consumat de cei mai longevivi oameni. Costă 12 lei bucata

Unul dintre fructele pe care cei mai longevivi oameni le consumă zilnic și care contribuie la o viață sănătoasă și longevivă este papaya.
  • Publicat:
Fructul îngerilor, alimentul consumat de cei mai longevivi oameni. Costă 12 lei bucata
Foto: shutterstock

Există o peninsulă pe Coasta Pacificului numită Nicoya unde, pe lângă peisajele sublime care se regăsesc acolo, se vorbește deseori de existența secretului logevității. Nicoya este una dintre cele cinci zone din lume care fac parte din Blue Zones, adică locuri în care există un număr foarte mare de centenari.

Există numeroși factori care contribuie la sănătatea și longevitatea locuitorilor din Nicoya. De exemplu, își țin famlia foarte aproape, petrec foarte mult timp în soare și își sprijină comunitatea din care fac parte. De asemenea, apa are proprietăți unice, având un nivel extrem de crescut de calciu.

Pe lângă asta, alegerile alimentare joacă și ele un rol esențial. Locuitorii din Nicoya consumă foarte multă fasole, orez, legume și mult mai multe fructe comparativ cu alte persoane din țări care fac parte din Blue Zones. Unul dintre fructele tropicale pe care le consumă zilnic și care le oferă antioxidanții, vitaminele și mineralele care să contribuie la o viață sănătoasă și longevivă este papaya.

Papaya și beneficiile pentru sănătate

Potrivit publicației National Geographic, în Nicoya se regăsesc foarte mulți arbori de papaya, ceea ce înseamnă că locuitorii pot consuma zilnic acest fruct. Acesta conține vitaminele A,C și E, care îi ajută pe locuitorii din peninsulă să țină sub control inflamațiile, dar și o enzimă numită papaină. Papaina este cunoscută pentru spijinirea digestiei, iar de-a lungul anilor a fost folosită în scop medical pentru ameliorarea constipației și balonării.

De asemenea, papaya conține beta-caroten, un antioxidant cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. În urma unui studiu publicat în Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention s-a arătat că dietele bogate în beta-caroten pot ajuta la prevenirea cancerului de prostată.

Papaya mai este bogată în fibre, potasiu, vitamina K și colină. Acești nutrienți și vitaminele oferă fructului puterea de a reduce inflamațiile, de a ține diabetul sub control, dar și de a reduce riscul de cancer, boli cardiovasculare și degenerescență maculară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”