Femeile beau la fel de mult ca bărbații, concluzionează un nou studiu

  • Publicat:
Femeile beau la fel de mult ca bărbații, concluzionează un nou studiu
Sursa foto: shutterstock

Consumul de alcool rămâne la activ una dintre cele mai răspândite și acceptate activități sociale din întreaga lume. Noile descoperiri indică faptul că deși bărbații sunt mai predispuși la un deces din cauza băuturii, decalajul se reduce simțitor. Aparent, femeile încep și ele să consume la fel de mult alcool. 

Femeile beau la fel de mult ca bărbații

Conform unui nou studiu realizat de SAMHSA (Substance Abuse and Mental Health Services Administration), 49% dintre femei au declarat că au consumat alcool în luna precedentă, comparativ cu 55% dintre bărbați.

Lucrurile sunt cu atât mai îngrijorătoare în ceea ce privește femeile în vârstă de 30+ ani, care consumă chiar MAI MULT alcool decât unii bărbați.

Consumul de alcool la femei este tot mai des întâlnit

Spre deosebire de droguri, consumul de alcool este în general privit că o modalitate mai puțin periculoasă de a te relaxa și a scăpa de griji.

„Este legal, ușor de achiziționat și nu este un subiect atât de tabu în societate, astfel încât femeile să simtă mai puține griji atunci când beau”, spune Dhruti Patel, specialist în Psihiatria Dependetei la Universitatea din Miami Miller School of Medicine.

Cu toate acestea, studiile arată că această creștere a cosumului de alcool poate avea consecințe radicale asupra sănătății femeilor:

  1. Risc crescut de dependență. Femeile prezintă un risc mai mare de a dezvolta adicție în comparație cu bărbații, iar acest fapt se datorează diferențelor biologice și metabolice.
  2. Efecte pe termen scurt. Alcoolul poate afecta femeile mai rapid decât bărbații, din cauza unui raport mai mic între greutatea corporală și apă. Iar acest raport înseamnă o stare de ebrietate resimțită mai rapid.

Consumul responsabil de alcool

Deși alcoolul poate avea efecte nocive asupra sănătății femeilor, asta nu înseamnă el trebuie complet evitat. Consumul responsabil (moderat) de alcool poate fi tolerat în majoritatea dintre cazuri.

Citește și: Consumul responsabil de alcool scade riscul de episoade cardiovasculare cu 50% STUDIU

Sursă: National Lobrary of Medicine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân