„Doamnă, e un copil, nu o păpușă!”- Bebeluși de vânzare pe sume ridicole. Gravidele din Filipine fac gesturi extreme din cauza sărăciei

Zeci de tinere însărcinate din Filipine recurg la acest gest extrem de a-și da spre adopție bebelușii în schimbul banilor. Astfel a luat naștere o piață de bebeluși în mediul online.
  • Publicat:
Foto: envato

Părinții care își doresc să aibă copii pot „cumpăra” unul direct de pe Facebook în schimbul a câteva sute de euro, scrie EFE, citată de Agerpres. Din cauza sărăciei, zeci de tinere însărcinate din Filipine recurg la acest gest extrem de a-și da spre adopție bebelușii în schimbul banilor. Astfel a luat naștere o piață de bebeluși în mediul online.

În luna mai a fost înregistrat un astfel de caz, cu o tânără din Manila. Joyce, o cosmeticiană de origine filipineză, în vârstă de 39 de ani, a văzut pe o pagină de Facebook o păpușă de colecție, postare la care a ridicat o întrebare. Cea care postase anunțul a șocat-o cu răspunsul ei.

„Costă 20.000 de pesos (aproximativ 400 de euro). Dar nu-i o păpuşă, este un copil pe care îl voi naşte peste o lună, doamnă”.

Autoarea postării este o tânără filipineză în vârstă de 21 de ani, Melissa, care din cauza statutului economic precar și a lipsei de sprijin din partea familiei și fostului iubit care a lăsat-o însărcinată, a luat decizia de a-și vinde viitorul copil pe o piață a bebelușilor din Filipine.

„Nu-i pot oferi copilului meu o viaţă bună, nu am bani şi mi-am pierdut slujba când am rămas însărcinată. Este foarte trist, dar am acceptat acest lucru şi acum vreau doar să mă asigur că va fi pe mâini bune”, a declarat Melissa la o întâlnire pe care avut-o în cele din urmă cu Joyce care, pe lângă colecţionarea de păpuşi, se gândea să adopte un copil.

Deşi Ministerul Afacerilor Sociale din Filipine a recunoscut în 2019 că „sute de mii” de persoane deţin acte de naştere falsificate, nu există date sau studii privind vânzările ilegale şi opace de bebeluşi, deseori efectuate prin intermediul reţelelor de socializare.

„Există tot mai multe pagini de Facebook în care se înlesnesc adopţii ilegale de copii”, spune consultanta Wilhelmina Dacanay, de la Asociaţia Kaisahang, un ONG dedicat protecţiei copiilor vulnerabili din Filipine şi finanţat de Ministerul Afacerilor Sociale din această ţară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân