Expert: „Oamenii s-ar putea reinfecta cu coronavirus la fiecare 2 sau 4 ani. Se dezvoltă noi variante”

  • Publicat:
Expert: „Oamenii s-ar putea reinfecta cu coronavirus la fiecare 2 sau 4 ani. Se dezvoltă noi variante”
Anticorpii ne apără de virusul SARS-CoV-2 / FOTO: Shutterstock

Noi variante de coronavirus vor continua să reinfecteze oamenii la fiecare doi sau patru ani, iar noi tulpini ale SARS-CoV-2 ar putea apărea chiar și după ce se termină pandemia, potrivit unui expert.

Un profesor de la o universitatea de Medicină din estul Angliei, Paul Hunter, spune că e foarte greu să prezică modul în care COVID-19 se va modifica, însă expertul a adăugat că viitoarele tulpini nu vor cauza boli serioase, potrivit Mirror.

Trei dintre variantele existente deja de coronavirus au fost identificate de Organizația Națională a Sănătății ca fiind „îngrijorătoare”.

Printre acestea se numără varianta britanică, cea sud-africană și cea braziliană. Specialiștii se tem de implicațiile care ar veni dacă acestea ar deveni dominante.

„Știm că apar variante noi, sunt foarte evidente, iar unele dintre acestea se răspândesc și devin dominante”, spune profesorul Paul Hunter.

„Virusurile se modifică treptat”

„Multe dintre variantele noi dispar de la sine. Acest lucru este de așteptat, știm de la alte coronavirusuri care sunt cu noi de zeci de ani, dacă nu chiar secole, că virusurile se modifică treptat.”

„În cele din urmă, la fel ca în cazul celorlalte coronavirusuri, ne așteptăm să ne reinfectăm – în medie – aproximativ la fiecare doi până la patru ani cu același virus”, precizează medicul.

„Astfel că avem toate șansele să se întâmple la fel și cu noul coronavirus și nu înseamnă că ne vom îndrepta către o mulțime de boli foarte grave. Dar a fost foarte dificil să prezicem exact ce se va întâmpla cu coronavirusurile, întrucât nu știi niciodată cu adevărat ce va face fiecare nouă variantă și trebuie să le supraveghem și să ne asigurăm că nu vor submina foaia de parcurs către normalitate”, a adăugat expertul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân