Efectul energic al cafelei, descoperit din întâmplare!

Boabele de cafea sunt considerate un bun pretios care provine din zonele cu climate tropicale. Cele mai apreciate boabe apartin soiului arabica, ce creste in zonele muntoase ale Etiopiei, in bazinul brazilian al Amazonului si in Muntii Albastri din Jamaica.
Efectul energic al cafelei, descoperit din întâmplare!

Boabele de cafea sunt considerate un bun pretios care provine din zonele cu climate tropicale. Cele mai apreciate boabe apartin soiului arabica, ce creste in zonele muntoase ale Etiopiei, in bazinul brazilian al Amazonului si in Muntii Albastri din Jamaica.

Cele mai vechi informatii despre cafea dateaza din secolul IX, cand un pastor etiopian de capre a descoperit proprietatile stimulante ale cafelei, observand ca animalele deveneau agitate dupa ce rodeau frunzele acestei plante.

Cafeaua a ajuns pe taramul European in perioada Renasterii, cand un pionier in prepararea cafelei a introdus acest condiment in Marea Britanie si Franta.

Sub conducerea lui Louis al XIV-lea, cafeaua a devenit o bautura la moda la Versailles, fiind introdusa la curte de ambasadorul otoman al acelor timpuri.

Sursa: Electrolux

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată