Efectele pandemiei: zeci de mii de păsări flamingo cuceresc metropola Mumbai din India

Natura îşi cere partea! Zeci de mii de păsări flamingo au invadat oraşul Mumbai.
Efectele pandemiei: zeci de mii de păsări flamingo cuceresc metropola Mumbai din India

În Mumbai are loc un fenomen spectaculos, ca urmare a carantinării metropolei.

În zonele umele ale regiunii metropolitane Mumbai s-au adunat zeci de mii de păsări flamingo, care „pictează” în roz oraşul.

Societatea de Istorie Naturală din Bombay estimează cu creştere cu 25% a migraţiei de păsări flamingo în acest an.


Societatea a atribuit această creştere a numărului de păsări flamingo în regiune datorită reducerii activităţilor umane în zone precum Sewri, Thane, Creek şi Talawe.

În mod normal, aceste regiuni sunt un furnicar de lucrări de construcţie şi supraaglomerare umană, însă izolarea la domiciliu a cetăţenilor şi măsurile de restricţie privind deplasarea în afara locuinţei au creat condiţii ideale pentru ca păsările flamingo să se simtă în siguranţă în acest locuri, unde găsesc din abundenţă hrană.

Un număr-record de păsări flamingo a fost înregistrat şi anul trecut, când a crescut producţia de alge albastre-verzi, cu care aceste păsări se hrănesc, ca urmare a unei defecţiuni la sistemul de canalizare.

Păsările flamingo sunt emblematice pentru India, fiind considerate un simbol al delicateţii şi frumuseţii, dar şi al renaşterii şi vindecării.

 

Mai multe vedete au împărtăşit fotografii şi videoclipuri cu păsările migratoare pe reţetele de socializare.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică