Dragostea în vremea coronavirus: un cuplu s-a căsătorit prin intermediul unei aplicaţii video

Un cuplu din Marea Britanie a ales o soluţie inedită pentru a-şi oficializa relaţia şi a pentru nu anula un eveniment pregătit în detaliu.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dragostea în vremea coronavirus: un cuplu s-a căsătorit prin intermediul unei aplicaţii video
foto shutterstock/Dragostea în vremea coronavirus: un cuplu s-a căsătorit prin intermediul unei aplicaţii video

Izolarea şi distanţarea socială afectează toate domeniile vieţii, inclusiv relaţiile şi viaţa intimă. Un cuplu din Marea Britanie a ales o soluţie inedită pentru a-şi oficializa relaţia şi a pentru nu anula un eveniment pregătit în detaliu.

O tânără de origine pakistaneză, aflată în carantină în comitatul Essex din Marea Britanie, s-a căsătorit religios, prin intermediul aplicaţiei Zoom, cu iubitul ei, aflat în Londra.

Cei doi se cunoscuseră cu ceva vreme în urmă, iar la sfârşitul lui 2019 au hotărât că în aprilie 2020 să aibă loc cununia religioasă. Evenimentul fusese planificat în detaliu, până la instalarea noilor reguli de distanţare socială din Regatul Unit.
În plus, tatăl tinerei suferă de o boală în stadiu terminal şi astfel, cuplu a hotărât să se căsătorească în acest mod inedit, pentru a fi sigur că bolnavul poate participa la acest eveniment.

 

„După săptămâni în haine de casă, hainele festive mi-au dat o stare specială”

Mireasa spune că şi în aceste condiţii speciale a fost emoţionată şi agitată, cu atât mai mult cu cât nunta nu a arătat nici pe departe cum îşi imaginase.
M-am machiat şi m-am coafat singură, am purtat un costum tradiţional pakistanez, de culoare roşie – vestimentaţia obişnuită a mireselor, iar acest fapt mi-a creat o stare specială, după săptămâni petrecute doar în haine de casă. Apoi, imamul (n.r preot musulman), aflat şi el pe zoom, a început ceremonia, cu noi adunaţi în faţa computerelor personale, inclusiv surorile mele din Sri Lanka”, a povestit Mehreen. Tânăra recunoaşte că, deşi a anunţat invitaţii virtuali că pot purta orice doresc, a fost foarte emoţionantă sa-i vadă pe toţi participanţii la ceremonie îmbrăcaţi festiv.
Dis de dimineaţa, la fel ca şi în cazul nunţilor tradiţionale, mama miresei a început pregătirile pentru meniul de nuntă – pui curry cu ardei şi pate de linte.

În timpul ceremoniei, mireasa, rudele şi invitaţii au fost la fel de emoţionaţi ca în cazul unei nunţi obişnuite.

„Am plâns mult, mai mult decât aş fi crezut. Nu mi-aş fi imaginat niciodată că, deşi aflaţi la mare distanţă unii de ceilalţi, emoţia transmisă poate fi atât de intensă şi de reală”, spune Mehreen.
Imamul le-a trimis pe mail hârtiile oficiale prin care se consemnează încheierea căsătoriei, dar cei doi mai au de îndeplinit unele formalităţi pentru ca mariajul să fie recunoscut legal de către autorităţile britanice.

„Această ceremonie a fost o mare uşurare!”

„Din punct de vedere religios, acum sunt o femeie măritată şi simt asta ca pe o mare uşurare. Acum părinţii noştri sunt fericiţi că am oficializat relaţia noastră şi o binecuvântează.

Totuşi, noapte nunţii a fost ciudată. Am fost tristă, gândindu-mă că o voi petrece departe de soţul meu, aflat în Londra. Este incredibil cât de multă emoţie poţi simţi si în mediul virtual. Am stat on line amândoi până dimineaţa, spunându-ne cât de mult ne iubim şi că abia aştept să-l îmbrăţişez. Ştiu, însă, că e doar o separare temporară, un sacrificiu care merită făcut pentru că avem o viaţă întreagă pe care să o petrecem împreună”, a concluzionat proaspăta soţie.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân