CSID a încercat masca pentru faţă cu cafea şi miere

Am încercat masca pentru faţă cu cafea şi miere şi nu mi-am schimbat părerea nici până acum.
  • Publicat:
CSID a încercat masca pentru faţă cu cafea şi miere

Odată cu izolarea nu ne mai permitem să spunem că nu avem timp. De noi, de cei din jurul nostru, de activităţile pe care le tot amânam şi aşa mai departe. Dacă ar fi să descriu ultimele săptămâni de autoizolare aş spune că am citit mai mult decât înainte şi, mai ales, mai mult decât mi-am propus, am făcut mai mult sport decât obişnuiam să fac, am avut mai multă grijă de mine şi mi-am oferit momentele de răsfăţ pe care ştiam că le merit şi, bineînţeles, m-am odihnit mai mult şi am avut mai multă grijă la alimentaţia mea. Uitându-mă la toate cele menţionate, parcă şi mie îmi vine greu să cred că am putut face lucrurile pe care înainte de pandemie le consideram ideale şi mi se păreau dificil de bifat până la finalul zilei.

Dacă este ceva ce-mi displace acela este statul în casă, dar trebuie să văd şi partea bună din toată această situaţie şi să mulţumesc timpului care mi-a fost oferit pentru a învăţa să apreciez ceea ce am şi mai ales să MĂ apreciez. Dacă înainte obişnuiam să folosesc produse pentru curăţarea tenului achiziţionate din comerţ, de data aceasta am decis să mă folosesc de ingredientele pe care le am în casă pentru a realiza diferite măşti. Una dintre cele mai recente încercări a fost masca pentru faţă cu cafea, lapte şi miere despre care am vorbit în numeroase articole şi chiar şi pe blogul personal. Estea una dintre măştile mele preferate de tip homemade şi chiar sunt momente când o folosesc şi pentru exfolierea picioarelor, iar rezultatul este întotdeauna peste aşteptări.

Cum să faci masca pentru faţă cu cafea

Ori de câte ori am avut ocazia m-am declarat o iubitoare de cafea şi, după cum se vede, o consum nu doar pentru aromă, ci şi pentru beneficiile pe care le are pentru piele aşadar, o integrez şi în rutina de frumuseţe. Face minuni pentru piele şi crede-mă, chiar nu exagerez. Personal, o folosesc atunci când simt că tenul are nevoie de o curăţare minuţioasă, pentru îndepărtarea celulelor moarte, dar mai ales pentru redarea luminozităţii. Mai exact, cafeaua măcinată ajută la exolierea tenului, în timp ce cofeina reduce aspectul umflat al tenului. De asemenea, mierea are efect antibacterian şi nu doar ajută la curăţarea porilor, ci şi hidratează intens.

Ai nevoie de:

  • cafea măcinată
  • miere
  • lapte

Mod de preparare: Eu am ales să amestec toate ingredientele într-un bol de mici dimensiuni şi, pentru că am folosit produsul şi pentru exfolierea picioarelor, am mărit cantitatea. Mai exact, am folosit două linguri de lapte, patru linguriţe de cafea mpcinată şi două linguriţe de miere pe care le-am amestecat până când s-a format o compoziţie omogenă. Cu ajutorul unei pensule am aplicat masca pe toată faţa, iar mai apoi am început să masez uşor cu mişcări circulare toată suprafaţa tenului. Am lăsat-o să acţioneze timp de 10 minute, iar mai apoi am clătit cu apă călduţă. La final am aplicat acid hialuronic şi o cremă intens hidratantă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Alergia la ambrozie: diagnostic și tratament