Măşti pentru faţă cu ingrediente pe care le ai în izolare

Iată câteva sugestii de măşti pentru faţă pe care să le realizezi cu ajutorul ingredientelor pe care deja le ai în bucătărie.
  • Publicat:
Măşti pentru faţă cu ingrediente pe care le ai în izolare
FOTO: shutterstock / Măşti pentru faţă cu ingrediente pe care le ai în izolare

Iubim să ne oferim momente de răsfăţ şi să obţinem un ten luminos şi curat, iar pentru că avem atât de mult timp la dispoziţie, fără să fim nevoiţi să cumpărături online sau să dăm buzna în magazine, ne putem face câteva măşti faciale din ingredientele pe care deja le avem în bucătărie.

Mască de faţă cu turmeric

Această mască oferă numeroase proprietăţi pielii fiind un agent antiinflamator major. Dacă simţi nevoia să tratezi acneea adultă sau pur şi simplu să oferi tenului o curăţare minuţioasă, amestecă puţin turmeric, miere şi aloe vera pentru o mască hrănitoare care să-ţi lase pielea curată şi catifelată.

Mască de faţă cu banane

Ştim că bananele au un conţinut ridicat de potasiu, dar aplicarea lor pe piele vine şi cu alte beneficii. În acelaşi timp, sunt o sursă excelentă de vitamina C, biotină şi mangan, nutrienţi de care pielea are nevoie pentru a rămâne sănătoasă, atât pe interior, cât şi pe exterior. Amestecă o banană pisată alături de miere şi suc de lămâie pentru a oferi aciditate măştii şi pentru a accentua procesul de exfoliere, aplic-o pe ten şi las-o să acţioneze timp de 10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Mască de faţă cu cafea

Am face orice să nu lipsească din viaţa noastră cafeaua, motiv pentru care o integrăm chiar şi în rutina de înfrumuseţare. De data aceasta, nu ne bucurăm de gustul savuros al cafelei, ci de beneficiile pe care le are pentru piele. După cum bine ştim, luptă împotriva inflamaţiilor şi reduce roşeaţa, aşadar, o mască de faţă cu cafea este ideală în acest sens. Fă un amestec de cafea măcinată cu lapte şi suc de lămâie până se formează o pastă, apoi aplic-o pe ten timp de 10-15 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Mască de faţă cu avocado

Toate vitaminele şi grăsimile pe care le conţine avocado şi care sunt absolut spectaculoase pentru sănătatea organismului, sunt ideale chiar şi pentru piele atunci când este folosit ca mască, în primul rând pentru că are proprietăţi de vindecare. Aşadar, dacă îţi doreşti să oferi tenului elasticitate şi luminozitate, măştile cu avocado sunt alegerea perfectă în acest sens. Amestecă jumătate de avocado cu apă caldă şi miere până obţii o pastă. Aplică masca pe ten şi las-o să acţioneze timp de 10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă şi bucură-te de rezultat.

Mască de faţă cu albuş de ou

Albuşul de ou este sursa principală de proteină, iar atunci când este folosit ca ingredient pentru obţinerea unei măşti faciale, ajută pielea şi aspectul porilor. Amestecă albuşul de ou cu fulgi de ovăz până obţii un rezultat lipicios, aplică pe ten şi lasă masca să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Web-Editor - Alexandra Necșoiu
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea: cum apare, cum o influențează hormonii și ce soluții există