Câţi români s-au îmbolnăvit de coronavirus în străinătate?

În România până acum au fost detectate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre aceştia 528 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi & externaţi
Câţi români s-au îmbolnăvit de coronavirus în străinătate?
Câţi români s-au îmbolnăvit de coronavirus în străinătate? foto Shutterstock

Potrivit informaţiilor publicate de Ministerul Sănătăţii, date obţinute de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până pe 8 aprilie anul curent, 651 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-COV-2 care produce boala coronavirus)


Prin prisma datelor obţinute de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, au fost diagnosticaţi cu coronavirus 412 cetăţeni români în Italia, 195 în Spania, 15 în Franţa, 8 în Germania, 11 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia, Suedia şi SUA. 

Câţi români au decedat din cauza complicaţiilor date de infecţia cu virusul SARS-COV-2 în afara graniţelor ţării?

Conform aceloraşi surse, de la începutul pandemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 37 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 11 în Italia, 7 în Franţa, 11 în Marea Britanie, 6 în Spania, unul în Germania şi unul în Suedia, au decedat.
 

Românii aflaţi în străinătate au o linie telefonică specială pentru informare oficială despre coronavirs

Ministerul Sănătăţii face apel la cetăţeni să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

România în pragul a 5.000 de cazuri de coronavirus depistate în teritoriu

Până pe 8 aprilie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 220 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj şi Mehedinţi, au decedat.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive