Iuliana Tudor, ambasador Crucea Roşie – Cum pot românii să salveze românii

Iuliana Tudor: Să ne spălăm pe mâini des, să igienizăm şi să dezinfectăm locuinţa în special locurile unde atingem des, telefonul, cumpărăturile să le curăţăm
  • Publicat:
Iuliana Tudor, ambasador Crucea Roşie - Cum pot românii să salveze românii
Iuliana Tudor, ambasador Crucea Roşie - Cum pot românii să salveze românii, foto arhiva vedetei

Una dintre cele mai îndrăgite vedete tv, Iuliana Tudor îndeamnă românii să fie responsabili cu sănătatea proprie şi a celor din jur stând acasă, respectând regulile de igienă şi de dezinfecţie impuse de autorităţi pentru a încetini şi opri numărul infectărilor cu virusul SARS-COV-2 vinovat de declanşarea bolii coronavirus. Şi ea respectă aceste reguli şi dă o mână de ajutor Crucii Roşii pentru strângerea de fonduri şi materiale necesare sistemului medical în această perioadă.

CSÎD: Cum s-a schimbat viaţa ta de când a fost declarată pandemie de coronavirus?
 
Iuliana Tudor:
Cred că în egală măsură cu a majorităţii. Lucrez de acasă, stau cu familia, petrec mai mult timp cu Tudor decât până acum, mă bucur de grădină, de părinţii mei şi, în acelaşi timp, mi-e dor de tot ce făceam înainte şi acum nu pot…
 

Stat acasă nu înseamnă să nu munceşti!

CSÎD: Cum arată acum o zi din viaţa ta?
Iuliana Tudor:
Chiar vorbeam cu colegii mei că am sentimentul că sunt mult mai aglomerată, stând acasă. Fiecare zi înseamnă lucrul pentru campania Crucii Roşii, pentru Televiziune, gestionăm emisiunile pe care le vom difuza în lunile următoare, apoi cu Tudor, teme, lectură, joacă, treburi gospodăreşti o ajutăm pe mama mea cu tot ce putem, inclusiv la bucătărie etc. 

CSÎD: Ce programe derulează Crucea Roşie în lupta cu COVID-19?
Iuliana Tudor:
Campania a început în februarie cu un program de informare despre ce măsuri trebuie să ia populaţia pentru a se proteja de coronavirus. Apoi am demarat campania ”România Salvează România” pentru strângere de fonduri în sprijinul spitalelor din ţară şi a persoanelor vulnerabile afectate. Pot spune că avem parte de o reacţie fantastică din partea oamenilor, a companiilor mari din România care au făcut donaţii impresionante Crucii Roşii. Se dovedeşte încă o dată că este cea mai credibilă Organizaţie umanitară din România. Toate donaţiile înseamnă aparatură medicală şi echipamente, unele deja distribuite, altele în curs de achiziţie, alimente, produse igienice etc . Puteţi găsi în cifre situaţia la zi pe paginile mele de Facebook şi Instagram şi pe pagina Crucii Roşii Române. 

Fiecare român trebuie să fie implicat în combaterea şi limitarea răspândirii rapide a coronavirusului

CSÎD: Cum putem ajuta fiecare dintre noi?
Iuliana Tudor:
Oricine poate trimite un sms la 8827 cu textul România salvează România şi astfel face o donaţie de 2 euro. De asemenea, pentru donaţii mai mari există un cont deschis la BRD de către Crucea Roşie sau puteţi face donaţii direct pe site-ul www.crucearosie.ro. Pentru donaţii în alimente vă stă la dispoziţie un nr. de telefon 0748.038.017.
 
CSÎD: Cum ne putem implica activ dar să rămânem neinfectaţi cu SARS-COV-2?
 
Iuliana Tudor
: Cel mai important: stând acasă! Apoi, să ne spălăm pe mâini des, să igienizăm şi să dezinfectăm locuinţa în special locurile unde atingem des, telefonul etc , cumpărăturile curăţate cu grijă înainte de la introduce în cămară sau frigider, să respectăm cu stricteţe reglementările stabilite de către autorităţi. Să fim responsabili! 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: