Doctorița de gardă responsabilă de moartea Alexandrei Ivanov a fost concediată de Spitalul Județean din Botoșani

  • Publicat:
Doctorița de gardă responsabilă de moartea Alexandrei Ivanov a fost concediată de Spitalul Județean din Botoșani

Conducerea Spitalului Judeţean din Botoşani a dispus desfacerea contractului de muncă al medicului Mariana Pitrop, de pe Secţia de obstretică şi ginecologie, considerată responsabilă de moartea Alexandrei Ivanov, o tânără de 25 de ani care ajunsese la Maternitate pentru a naşte. 

Medicul era de gardă în noaptea în care tânăra a agonizat ore întregi înainte de a muri și, potrivit unui raport al DPS Botoșani, nu a primit îngrijiri medicale timp de aproape 7 ore.

E oficial: Mariana Pitrop a fost dată afară de la Spitalul Judeţean din Botoşani

Decizia a fost luată în baza unei propuneri venite din partea Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean pe motiv că medicul nu şi-ar îndeplinit atribuţiile de serviciu, anunță Agerpres.

„În urmă cu două luni, Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean a început o anchetă legată de decesul Alexandrei Ivanov. În această comisie de disciplină au fost anchetaţi personalul medical care a desfăşurat activitatea medicală în data de 18 august 2023, iar în urma raportului de cercetare disciplinară, ne referim aici doar activitatea administrativă a personalului medical care a avut activitate în garda din 18 august 2023, s-au făcut propuneri pentru cele trei persoane, respectiv infirmieră, asistentă şi medicul de gardă. În ceea ce priveşte doamna infirmieră nu s-a luat nicio măsură din punct de vedere administrativ, în ceea ce priveşte asistenta din garda de 18 august a primit sancţiune cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni, iar în ceea ce priveşte medicul de gardă din 18 august, propunerea Comisiei de disciplină a fost desfacerea contractului individual de muncă”, a declarat managerul spitalului, medicul Monica Adăscăliţei.

Mariana Pricop este acum cercetată penal şi pentru ucidere din culpă.

Alexandra Ivanov a murit în luna august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani.

Aceasta era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea.

Dimineaţa, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit considerabil, decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă.

Stritor la cer!

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, a arătat un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân