Doctor Bilic dezvăluie cea mai simplă rețetă de slăbit: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă

  • Publicat:
Doctor Bilic dezvăluie cea mai simplă rețetă de slăbit: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă
Foto: envato

Vrei să te saturi cu mai puțină mâncare? Bea apă în timpul mesei, recomandă medicul nutriționist Mihaela Bilic. Potrivit acesteia, afirmația conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive este aberantă și fără suport științific.

„Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric cu pH acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenți patogeni (are acid clorhidric!) introduși în stomac odată cu mâncarea. Abia în intestin are loc digestia și absorbția nutrientilor și culmea este că alimentele sunt mai ușor de digerat atunci când sunt lichide”, spune dr. Bilic.

Beți apă în timpul mesei dacă vreți să slăbiți

Consumată în timpul mesei, apa se amestecă cu alimentele solide și creează un fel de „ciorbă”, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapidă a stomacului și încetinește viteza lui de golire.

Pe de altă parte, dacă apa e băută pe burta goală, în 1-2 minute părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame.

„Dacă ați observat, exact așa procedează copiii slăbănogi și scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat. Încercați și voi să beți un pahar de apă în timpul mesei și veți constata că vă simțiți sătui cu mai puțină mâncare.

Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Și cu cât e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puțin loc pentru alte produse bogate în grăsime, zahăr, calorii.

În concluzie, rețeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă. Cât despre digestie nicio grijă, organismul nostru știe și poate să digere până și pietre… cu sau fără adaos de apă”, spune Mihaela Bilic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân