Dieta vegană te poate scăpa de 7 kilograme în 12 săptămâni. Ce au descoperit cercetătorii

  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta vegană te poate scăpa de 7 kilograme în 12 săptămâni. Ce au descoperit cercetătorii

Cercetătorii au demonstrat că o dietă vegană te poate ajuta să slăbești peste 7 kilograme într-o perioadă de 12 săptămâni. Potrivit acestora, veganimsul este mai eficient decât dieta mediteraneană atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

Experții sunt de părere că dieta vegană este atât de eficientă pentru slăbire deoarece o persoană care urmează acest regim nu consumă alimente grase precum: cașcavalul sau carnea roșie.

Studiul a vizat 800 de participanți care erau supraponderali și aveau diabet tip 2 și a arătat că persoanele care urmează un regim vegetarian slăbesc 7 kilograme în 12 săptămâni, față de cei care nu țin nicio dietă.

Cum influențează dieta vegană glicemia și colesterolul

Cu toate acestea, o dietă vegetariană va avea un impact pozitiv asupra unor valori ale analizelor, precum glicemia sau colesterolul , însă nu le îmbunătățește semnificativ, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii spun că dieta vegană ajută la slăbire pentru că cel care o urmează mănâncă mai puține calorii și alimente grase și crește aportul de fibre.

Dieta vegană are însă și dezavantaje, iar printre cele mai importante este probabilitatea de a suferi de lipsă de vitamina D sau B12. De asemenea, dieta vegetariană poate îngreuna ținerea sub control a glicemiei, în cazul celor cu diabet, deoarece multe dintre alimentele vegane au un conținut ridicat de zahăr. Specialiștii îi sfătuiesc pe cei care vor să urmeze această dietă să vorbească mai întâi cu medicul lor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân