Dieta prin shopping – cum poţi slăbi alergând după cadourile de Sărbători

O singură cursă pentru cumpărăturile de Crăciun poate arde până la 1.572 de calorii, arată un studiu efectuat recent în Marea Britanie, potrivit dailymail.co.uk.
05.12.2013
Dieta prin shopping - cum poţi slăbi alergând după cadourile de Sărbători

O singură cursă pentru cumpărăturile de Crăciun poate arde până la 1.572 de calorii, arată un studiu efectuat recent în Marea Britanie, potrivit dailymail.co.uk, citată de Mediafax.

Totodată, studiul a scos la iveală faptul că, în timpul sezonului de cumpărături specific sărbătorilor, britanicii parcurg în medie 32 de kilometri.

Pe de altă parte, un sondaj recent a arătat că oamenii au nevoie în medie de patru luni pentru a pierde kilogramele acumulate în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Astfel, o persoană cu constituţie medie se va îngrăşa cu aproape două kilograme între Crăciun şi Anul Nou, după ce a consumat de două ori mai multe calorii decât doza recomandată.

Conform sondajului, peste o treime dintre persoanele participante, adică 34 %, au afirmat că au nevoie de patru luni pentru a reveni la greutatea pe care o aveau înainte de Crăciun.

Sub o treime din persoanele intervievate au afirmat că au renunţat la orice restricţii alimentare pe 25 decembrie, consumând aproximativ 8.530 calorii, în condiţiile în care doza zilnică recomandată pentru bărbaţi este 2.500 de calorii, iar pentru femei, 2.000 de calorii.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Împlineşte unul dintre cele 121 de vise
Împlineşte unul dintre cele 121 de vise
Cel mai nou articol Video:
Chef Vasi Bejenaru: cea mai gustoasă rețetă de fasole cu ciolan afumat
Recomandări:
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament