Dieta prin shopping – cum poţi slăbi alergând după cadourile de Sărbători

O singură cursă pentru cumpărăturile de Crăciun poate arde până la 1.572 de calorii, arată un studiu efectuat recent în Marea Britanie, potrivit dailymail.co.uk.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta prin shopping - cum poţi slăbi alergând după cadourile de Sărbători

O singură cursă pentru cumpărăturile de Crăciun poate arde până la 1.572 de calorii, arată un studiu efectuat recent în Marea Britanie, potrivit dailymail.co.uk, citată de Mediafax.

Totodată, studiul a scos la iveală faptul că, în timpul sezonului de cumpărături specific sărbătorilor, britanicii parcurg în medie 32 de kilometri.

Pe de altă parte, un sondaj recent a arătat că oamenii au nevoie în medie de patru luni pentru a pierde kilogramele acumulate în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Astfel, o persoană cu constituţie medie se va îngrăşa cu aproape două kilograme între Crăciun şi Anul Nou, după ce a consumat de două ori mai multe calorii decât doza recomandată.

Conform sondajului, peste o treime dintre persoanele participante, adică 34 %, au afirmat că au nevoie de patru luni pentru a reveni la greutatea pe care o aveau înainte de Crăciun.

Sub o treime din persoanele intervievate au afirmat că au renunţat la orice restricţii alimentare pe 25 decembrie, consumând aproximativ 8.530 calorii, în condiţiile în care doza zilnică recomandată pentru bărbaţi este 2.500 de calorii, iar pentru femei, 2.000 de calorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Împlineşte unul dintre cele 121 de vise
Împlineşte unul dintre cele 121 de vise
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030