Dieta de slăbire de 5.000 de calorii pe zi a unui culturist: Consum 1.000 de calorii în 3 minute

  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta de slăbire de 5.000 de calorii pe zi a unui culturist: Consum 1.000 de calorii în 3 minute
Foto; Instagram

Cel mai înalt culturist din lume, desemnat de Guiness Word Records, spune că mănâncă alimente de 5.000 de calorii zilnic pentru a slăbi. El precizează că își construiește meniul în jurul a două mâncăruri primare: somonul și shake-uri proteice cu ovăz.

Olivier Ritchters, deținătorul recordului mondial pentru cel mai înalt culturist, a vorbit despre dieta lui într-un interviu recent, potrivit Men’s Health. El cântărește 150 de kilograme și are o înălțime de 2,20 de metri.

Culturistul a apărut în mai multe filme de la Hollywood, printre care „Black Widow” sau „The Electrical Life of Louis Wain”. Pentru apariția în cea din urmă peliculă, sportivul spune că a fost nevoit să urmeze o dietă de 5000 de calorii pe zi, de la 6.500-7.000.

El spune că numărul mare de calorii este necesar și atunci când încearcă să slăbească, pentru a putea susține exercițiile fizice și recuperarea.

„Sună ridicol, însă oamenii uită uneori cât de mare este cadrul meu și cât de multe leziuni musculare apar”, a spus Ritchers pentru Men’s Health.

Ce mănâncă culturistul în dieta de 5.000 de calorii

În dieta lui de 5.000 de calorii, el include minim 300 de grame de proteine. Ghidurile alimentare spun că 10-35% din caloriile ingerate zilnic ar trebui să vină din proteine.

Sportivul își prepară zilnic shake din ovăz ultrafin și pudră de proteine din zer din vanilie. El îl consumă de șase sau șapte ori pe zi pentru un aport optim de calorii, în ceea ce-l privește.

„Îl beau într-un minut, somonul îl mănânc în două minute. În felul acesta, consum în jur de 1.000 de calorii și 70 de grame de proteine, în trei minute”, precizează culturistul, în vârstă de 38 de ani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân