Dieta care îți spune dacă ești o persoană extrovertită. Ce au descoperit cercetătorii

Dieta spune foarte multe despre personalitatea ta. Iată ce tinzi să mănânci dacă ești o persoană extrovertită sau introvertită.
  • Publicat:
Dieta care îți spune dacă ești o persoană extrovertită. Ce au descoperit cercetătorii
Foto: shutterstock

Dieta pe care o urmezi spune foarte multe despre personalitatea ta. Dacă mănânci multă carne este un semn că ești o persoană extrovertită, arată un nou studiu, în timp ce vegetarienii și veganii sunt mai predispuși să fie introvertiți.

De asemenea, vegetarienii sunt mai slabi față de consumatorii de carne, iar asta pentru că evitând produsele de origine animală reduc consumul de grăsimi și zahăr.

„Acest lucru ar putea fi posibil deoarece mai multe persoane introvertite tind să fie mai restrictive privind obiceiurile alimentare sau pentru că sunt segregate din punct de vedere social datorită obiceiurilor lor alimentare”, a spus Dr. Veronica Witte, co-autor al studiului.

Concluzia vine în urma unui studiu la care au luat parte 8,943 de persoane din Germania cărora li s-a dat un test de personalitate, alături de alte măsuri. Cercetătorii se așteptau să găsească o legătură între dietă și neuroticism, dar nu a fost așa.

„Analizele au arătat că persoanele neurotice în general sunt mai predispuse să evite anumite grupe alimentare și să aibă un comportament restrictiv. Ne-am concentrat asupra evitării produselor de origine animală, dar nu am putut observa nicio corelare”, a spus Dr. Veronica Witte.

Persoanele neurotice sunt mai predispuse să se confrunte cu depresie și anxietate. Există cercetări care arată că dietele vegetale sunt asociate depresiei.

„Este posibil ca analizele anterioare alți factori să determine rezultatele, inclusiv indicele de masă corporală sau trăsăturile de personalitate asociate depresiei. Noi le-am luat în calcul”, a continuat specialistul.

Cu toate astea, greutatea corporală redusă a vegetarienilor nu mai este un mister.

„Produsele care conțin zahăr și grăsimi în exces sunt cele care duc la creșterea în greutate. Acestea stimulează apetitul și întârzie senzația de sațietate. Dacă eviți produsele de origine animală, consumi mai puține alimente, în medie. Persoanele care consumă preponderent legume absorb mai puțină energie”, a spus Evelyn Medawar, autor al studiului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân