Descoperire uriașă! Pastila MINUNE care acționează ca Ozempic, dar te ajută să slăbești mai repede

O nouă pastilă ar putea oferi același rezultat ca injecțiile cu Ozempic, arată un studiu. Iată ce au descoperit cercetătorii și care sunt riscurile.
  • Publicat:
Descoperire uriașă! Pastila MINUNE care acționează ca Ozempic, dar te ajută să slăbești mai repede
Foto: shutterstock

O nouă pastilă ar putea oferi același rezultat ca injecțiile cu Ozempic, arată un studiu. Danuglipron, creat de Pfizer, a fost testat pe 411 adulți cu diabet de tip 2. Pacienții au luat 120mg din această pastilă și au slăbit în jur de 4.6 kilograme într-o perioadă de 16 săptămâni, arată studiul publicat în JAMA Network.

În comparație, în faza a treia de studiere a injecțiilor cu Ozempic, pacienții care au primit 2mg din acest medicament, o dată pe săptămână, au slăbit 4.53kg în 30 de săptămâni.

Similar tratamentului oral, medicamentul ar fi mult mai ușor de administrat pacienților. Studiul rezultă că danuglipronul ar putea lucra mai eficient față de Ozempic, având în vedere că participanții cărora li s-a administrat pastila au pierdut aproape aceeași greutate ca cei care s-au injectat.

Trebuie să se țină cont de diferența de dozare. În plus, Ozempic este autorizat în Marea Britanie pentru a trata diabetul și recent s-a descoperit că se vinde ilegal ca medicament pentru slăbire. Wegovy, medicament cu aceleași funcții, se administrează pe bază de prescripție medicală la adulții cu obezitate în tratamentul pentru slăbit. În ultimii doi ani, cele două medicamente au făcut furori și se zvonește că vedete precum Elon Musk și Kim Kardashian le-au folosit.

Danuglipron, Ozempic și Wegovy funcționează prin suprimarea apetitului, mimând un hormon natural numit GLP-1, care apare după ce mănânci.

Ca rezultat, pacienții simt senzația de sațietate pe termen lung și astfel se reduce numărul de calorii consumate într-o zi. Să nu uităm că ele vin la pachet și cu efecte adverse, iar studiile arată că în rare cazuri, medicamentele pot cauza pancreatită, probleme de rinichi, tumori de tiroidă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân