De ce nu e bine să urinezi în apa din piscine şi ştranduri

Recunoaşte, chiar dacă nu ai făcut-o, ţi-a trecut măcar o dată prin gând! De fapt, unul din cinci persoane recunoaşte că a făcut pipi măcar o dată în apa din ştrandurile publice.
09.06.2014
De ce nu e bine să urinezi în apa din piscine şi ştranduri

Recunoaşte,  chiar dacă nu ai făcut-o, ţi-a trecut măcar o dată prin gând! De fapt, una din cinci persoane recunoaşte că a făcut pipi măcar o dată în apa din ştrandurile publice.

Însă, nu te lăsa dus de val şi gândeşte-te de două ori înainte! Potrivit unui studiu realizat recent, publicat în Enviromental Science & Technology, acidul uric din urină, în combinaţie cu clorul prezent în apa acestor ştranduri, poate duce la crearea a două gaze toxice: tricloramină şi clorură de cianogen.

Nivelurile crescute de tricloramina sunt legate de apariţia problemelor pulmonare iar clorura de cianogen este periculoasă pentru sănătatea inimii, a plămânilor şi a sistemului nervos central. Chiar şi niveluri foarte reduse din astfel de gaze pot cauza iritaţii ale ochilor şi gâtului.

Ce spuneţi? Vă pune pe gânduri acest studiu?

Sursa: goodhousekeeping.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee