De ce nu e bine să folosești creionul dermatograf pe interiorul liniei genelor

09.08.2021
De ce nu e bine să folosești creionul dermatograf pe interiorul liniei genelor
Sursa foto: Shutterstock

Creionul dermatograf nu trebuie niciodată folosit în interiorul ochilor, mai exact pe interiorul liniei genelor. În caz contrar, riști să dezvolți infecții sau să te confrunți cu sindromul ochiului uscat, avertizează medicii.

Dr. Brittani Carver a postat recent pe rețeaua TikTok un videoclip care s-a viralizat în mediul online, peste 13 milioane de oameni urmărindu-l.

În această filmare, medicul arată care sunt pericolele dacă folosești creionul dermatograf pe interiorul liniei genelor.

Dr. Carver folosește un instrument special pentru „desfundarea” glandelor care secretă sebum de la nivelul ochilor.

@bettervisionWhy not to wear eyeliner on your waterline. ##eyeliner ##eyehealth ##dryeye ##eyes ##meexplaining ##optometrist ##MGD ##PepsiApplePieChallenge♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Ea explică faptul că pacienta din filmare folosea creionul dermatograf din adolescență în acest mod greșit.

Uleiurile secretate de glandele respective s-au transformat într-o pastă din cauza folosirii creionului dermatograf în interiorul ochilor. În timp, aceste glande meibomiene se înfundă și nu mai sunt produse lacrimile și uleiurile naturale care asigură curățarea suprafeței ochiului, explică specialistul.

Fără aceste „ingrediente”, ochii se usucă excesiv, vederea este afectată și apare disconfortul ocular sau iritația.

Vedem zilnic paciente care vin la cabinet cu astfel de probleme și constatăm că principala cauză este folosirea creionului dermatograf în mod greșit, timp de mulți ani.

Așadar, creionul dermatograf trebuie ținut departe de linia interioară a genelor pentru a preveni apariția unor probleme oculare.

@bettervisionWhy should not put eyeliner on the waterline. ##makeup ##makeuphacks ##eyedoctor ##eyeheath ##eyeliner ##beauty #

♬ Send Me on My Way – Vibe Street

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată