De câte ori pe săptămână e bine să mâncăm carne? Sfatul Mihaelei Bilic

  • Publicat:
De câte ori pe săptămână e bine să mâncăm carne? Sfatul Mihaelei Bilic
Dr. Mihaela Bilic

Cât de des putem să mâncăm carne fără să ne punem sănătatea și silueta în pericol? Care este frecvența recomandată de nutriționiști? Este bine să devenim 100% vegetarieni? Un cunoscut specialist vine să explice care este cea mai sigură varianta pentru o viață sănătoasă.

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că nu trebuie să devenim 100% vegetarieni, dar că este bine să mâncăm mai puțină carne și mai puține brânzeturi grele, precum brânză și cașcaval. Media recomandată ar fi de 2-3 ori pe săptămână.

În rest, este bine să consumăm zilnic legume și fructe crude sau mâncăruri ce le au la bază semințe, dar și lactate ușoare, precum lapte și iaurt.

„Variați meniul și includeți carnea sau peștele sau oul sau mezelurile slabe în dieta zilnică, iar brânza transformați-o în condiment (adică puțină și dacă se poate rasă sau pusă într-un sos).

În rest… abuzați de legume și leguminoase (fasole, mazăre, linte, soia, quinoa), includeți un fel de mâncare cu amidon (paste, orez, mămăligă, cartof, cereale, pâine integrală).

Completați cu semințe și fructe oleaginoase (alune, migdale) și folosiți fructele proaspete ca desert.

Și veți fi sănătoși, chiar dacă nu sunteți nici vegetarieni, nici vegani”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc