Testul care îți spune cum stai cu circulația sângelui. Verifică, acasă, în 30 de secunde, sănătatea inimii

Un simplu test te poate ajuta să îţi dai seama cum stai cu sănătatea inimii și cu circulația sângelui. Îl poți face cu ușurință acasă: ai nevoie de un lighean cu apă rece şi de cuburi de gheaţă!
15.09.2022
Testul care îți spune cum stai cu circulația sângelui. Verifică, acasă, în 30 de secunde, sănătatea inimii
Testul pentru circulația sângelui pe care îl poți face acasă / Foto: Shutterstock

Testul pentru sănătatea inimii durează doar 30 de secunde şi îţi poate spune dacă ai probleme cu circulaţia sângelui. Vezi în ce constă, cum poți să-l faci acasă şi cum se interpretează rezultatele! 

Inima este un organ care nu prea dă semne că este ceva în neregulă decât atunci când lucrurile se agravează. Prin urmare, ajungem la medicul cardiolog abia când inima înțeapă, doare sau avem palpitaţii.

Un simplu test te poate ajuta să îţi dai seama dacă inima ta funcţionează în parametri normali. Un indiciu relevant în acest sens este cum stai cu circulația sângelui, lucru pe care îl poți verifica cu ușurință. Ai nevoie de un lighean cu apă rece şi de câteva cuburi de gheaţă!

Acest test este foarte simplu, durează doar 30 de secunde şi poate fi făcut de oricine, acasă. Iată în ce constă!

Sănătatea inimii: Testul pentru circulația sângelui

Sănătatea inimii poate fi evaluată printr-un simplu test, pe care îl poţi face chiar la tine acasă.

Primul pas: toarnă apă rece într-un lighean şi adaugă câteva cuburi de gheaţă.

Al doilea pas: ţine ambele mâini în apă timp de 30 de secunde, nici mai mult, nici mai puţin – foloseşte un cronometru.

Interpretarea „rezultatelor”

În urma acestui test, există două rezultate posibile:

1) Scoţi mâinile din apă şi degetele tale se înroşesc – semn bun! Înseamnă că inima ta funcţionează brici, circulaţia periferică este în parametri şi nu ai probleme legate de oxigenarea sângelui.

Cu toate acestea, ţine cont de măsurile de prevenţie. Renunţă la fumat, dacă ai acest viciu, mănâncă sănătos, evită sedentarismul, fă zilnic mişcare, ţine regim special dacă trebuie să dai jos surplusul ponderal, consumă alcool cu moderaţie şi, desigur, fă-ţi periodic analizele de sânge, precum şi un control anual la medicul cardiolog.

2) Scoţi mâinile din apă şi degetele se învineţesc– nu-i bine deloc! Înseamnă că ai probleme cu circulaţia sângelui şi nivelul oxigenului este scăzut.

Ca să îţi recapeţi culoarea normală, masează sau încălzeşte zona. În cazul în care culoarea degetelor este în continuare albăstruie, ar fi bine să programezi o consultaţie la medicul cardiolog!

Mai mult, dacă prezinţi şi alte simptome, precum durere de cap, senzaţie de sufocare, durere în piept, transpiraţie abundentă, amorţeală în braţe, picioare, degete, mâini, stare de leşin, solicită ajutor medical de urgenţă!

Citește și: Ce semne îți dă corpul când ai circulația deficitară. Boli care tulbură circulația sângelui

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Primul trimestru de sarcină: analize și teste
Recomandări: