Cum a slăbit Joaquin Phoenix 23 de kilograme pentru rolul din „Joker”

Află ce dietă a ţinut Joaquin Phoenix, actorul din „Joker”, pentru a slăbi 23 de kilograme în 3 luni.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum a slăbit Joaquin Phoenix 23 de kilograme pentru rolul din „Joker”

De la 81 la doar 58 de kilograme, în numai 3 luni – atât de mult a fost nevoit să slăbească actorul Joaquin Phoenix pentru rolul magistral interpretat în pelicula Joker”, care a şi câştigat un premiu Oscar la categoria „cel mai bun actor”. 

Ca să intre în pielea personajului interpretat, actorul a urmat o dietă strictă, de numai 300 de calorii pe zi, timp de 3 luni. Această dietă a constat într-un măr pe zi, puţină salată şi, cel mult, fasole verde gătită la abur. 

El a fost supravegheat de medici în acea perioadă, deoarece regimul extrem îi putea pune în pericol viaţa, având în vedere numărul redus de calorii. Chiar dacă a reuşit să slăbească, el a declarat ulterior mai multor publicaţii că această etapă a fost îngrozitoare.

„Eram mereu obosit, mă simţeam izolat şi eram obsedat de mâncare şi de greutatea mea”, a declarat el pentru revista People. Toate aceste simptome sunt specifice tulburărilor alimentare, atrag atenţia specialiştii.

Şi Matthew McConaughey, actorul care a jucat rolul principal din filmul „Dallas Buyers Club” a slăbit enorm pentru a se identifica cu personajul. El a slăbit peste 20 de kilograme pentru acest rol.

„Am fost sub atenta observaţie a unui medic nutriţionist pe parcursul acestui regim drastic. Am avut la dispoziţie 4 luni pentru a slăbi 20 de kilograme”, povesteşte actorul.

Însă, spre deosebire de Phoenix, dieta lui McConaughey a fost şi mai extremă: el mânca zilnic doar o porţie mică de budincă de tapioca.

Iar lista actorilor care au ţinut diete extreme nu se opreşte aici, Christian Bale şi Tom Hanks numărându-se printre aceştia.

Astfel de diete extreme nu sunt indicate, sub nicio formă, pentru a slăbi sănătos, atrag atenţia specialiştii. Nimeni nu ar trebui să încerce astfel de diete, pentru că se pot îmbolnăvi atât fizic, cât şi psihic”, spune dr. Charlotte Markey, psiholog la Universitatea Rutger.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân