Colesterolul „bun” nu e chiar atât de bun pentru inimă

Lipoproteinele cu densitate mare (HDL), cunoscute şi sub denumirea de colesterol "bun", renumite pentru proprietăţile lor de protejare a inimii, pot deveni disfuncţionale, pierzându-şi astfel efectele benefice, au descoperit cercetătorii americani.
07.03.2014
Colesterolul

Lipoproteinele cu densitate mare (HDL), cunoscute şi sub denumirea de colesterol „bun”, renumite pentru proprietăţile lor de protejare a inimii, pot deveni disfuncţionale, pierzându-şi astfel efectele benefice, au descoperit cercetătorii americani.

Deşi beneficiile colesterolului „bun” au fost recunoscute pe scară largă, cercetătorii de la Cleveland Clinic au descoperit că toate testele clinice ce vizau eficienţa medicamentelor destinate creşterii nivelului de HDL nu au reuşit să demonstreze că acest tip de colesterol îmbunătăţeşte sănătatea inimii.

De asemenea, aceştia au detectat o proteină bogată în colesterol „bun”, care este prezentă în pereţii arterelor înfundate, unul dintre principalii factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Cum influenţează oraşul sănătatea
Cum influenţează oraşul sănătatea
Recomandare video
Salată cu paste și jambon de curcan