Cel mai cancerigen ingredient ce se regăsește în produsele ”sănătoase” de pe rafturile magazinelor. Nu este zahărul!

  • Publicat:
Cel mai cancerigen ingredient ce se regăsește în produsele ”sănătoase” de pe rafturile magazinelor. Nu este zahărul!
Sursa foto: envato

Onco-nutriționistul Marius Văduva a explicat exclusiv în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu că există un ingredient care se află în majoritatea produselor „sănătoase” de pe piață, dar care se află pe locul 1 atunci când vine vorba de cele mai periculoase alimente. Uleiul de palmier, căci despre el vom vorbi azi, este primul carcinogen care grăbește formare metastazelor din corp.

Uleiul de palmier, sub lupa cercetătorilor

Agenția Europeană pentru Siguranță Alimentară scoate la iveală detalii îngrijorătoare în privința efecelor negative pe care uleiul de palmier le poate avea în caz de consum.

Potrivit specialiștilor, uleiul de palmier supus temperaturilor ridicate eliberează o substanță cangerigenă (esterii glicerici), dar și alte uleiuri și grăsimi nocive.

Din păcate, acesta este folosit frecvent în produsele de patiserie, în cremele de ciocolată, în compoziția untului de arahide sau în margarină.

Specialiștii recomandă evitarea sau reducerea consumului de produse ce conțin ulei de palmier, mai ales in cazul copiilor, care sunt cu mult mai sensibili.

”De ce credeți că auzim că avem epidemie de cancer? Comunicate din Europa, s-a mărit numărul bolnavilor de cancer. Dar cine pune asta pe primul loc?

Vă dau studii medicale, randomizate, făcute în Spania și confirmate de Cambridge, care arată clar că uleiul de palmier, în speță acidul palmitic din uleiul de palmier, este primul carcinogen care grăbește formarea metastazelor din corpul uman.

Eu cred că sunt singurul care analizez cât acid palmitic este în corpul uman. Nu mai este cineva în România care să facă acest lucru. Din păcate, acest lucru îl fac pentru că acea persoană care vine la mine cu cancer să știu dacă va metastaza mai devreme sau mai târziu”, a explicat Marius Văduva.

Zahărul, suprinzător, este pe locul doi

”Zahărul este pe locul 2. După uleiul de palmier și acidul palmitic, într-adevăr zahărul este al doilea produs care duce la cancer.

Iar al treilea, dar nu vorbim aici numai de cancer, aș considera lactatele de vacă. Le interzic celor din familia mea, nimeni nu consumă dintre ei acest lactat care, în primul rând, este foarte dăunător pentru sistemul digestiv și intestinal iar factorul estrogenic din laptele de vacă este 100% un factor de creștere uriașă a cancerului de sân, de ovare, de uter, de col uterin sau endometru la femei.

Este și inflamator, și niciun cancer nu vine fără o inflamație! Deci, pe locul trei, sunt lactatele de vacă pe care nu le recomand!”, mai spune onco-nutriționistul.

Carnea roșie, nocivă și ea

”Pe locul patru, se află carnea roșie. Această carne roșie trebuie să o limităm pe cât posibil în acest moment. În primul rând carnea de vită, datorită faptului că este foarte injectată. Sunt o grămadă de pacienți care ajung la spital cu multe rezistențe la bacterii datorită acelor antibiotice date la vite și care deja, prin consumul repetat, dezvoltă rezistență la antibiotice.

Pe locul cinci aș pune multe alimente. Aici cred că trebuie să ne ferim de tot ceea ce înseamnă băuturi carbogazoase, fast food, prăjeli sub toate formele lor”, a mai spus nutriționistul în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Citește și: Atenţie la uleiul de palmier!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân