Ceaiul care te scapă de cârcei, opreşte îmbătrânirea şi ajută inima | Lidia Fecioru: „Nu mai aruncați cojile, după ce gătiţi”

  • Publicat:
Ceaiul care te scapă de cârcei, opreşte îmbătrânirea şi ajută inima | Lidia Fecioru:
Sursa foto: profimedia

Un ceai preparat acasă din cojile de la unele legume, după ce gătiţi, poate ajuta la alungarea cârceilor, întărirea muşchilor inimii şi chiar la oprirea îmbătrânirii, spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Ceaiul care te scapă de cârcei, opreşte îmbătrânirea şi ajută inima

Băutura-minune se prepară din cojile de la câteva legume. Printre acestea se numără ceapa și usturoiul. Cojile se pun la uscat și apoi se folosesc pentru prepararea unui ceai delicios și savuros care are numeroase beneficii pentru organism.

„Ştiţi că eu tot timpul spun să nu aruncați cojile de ceapă și nici pe cele de usturoi. Ce facem cu ele? Facem ceai. În fiecare zi să bem câte o cană de ceai. Cum facem un ceai simplu, aşa ne facem și din coaja de ceapă.

O păstrăm acolo uscată, o punem într-un borcănel, sfărâmată bine, ca să o adăugăm în ceai și o dăm prin strecurătoare. Bem un ceai pe zi. Este o minunăție acest ceai de coji de ceapă. Este un antioxidant, îmbunătățește funcția vaselor capilare, oprește funcția de îmbătrânire, luptă foarte bine cu celulele canceroase, adică îl putem bea inclusiv preventiv, pentru a nu avea această boală”, a spus Lidia Fecioru la Antena3.

Cum se prepară ceaiul

Uscarea cojilor de ceapă/usturoi

După ce gătiți, păstrați cojile de ceapă, inclusiv cele de usturoi, și lăsați-le să se usuce. Puteți să le așezați într-un săculeț sau într-un recipient într-un loc uscat.

Pregătirea ceaiului

Cojile uscate pot fi sfărâmate și păstrate într-un borcan. Când doriți să preparați ceaiul, adăugați o cantitate mică de coji de ceapă/usturoi într-o ceașcă.

Infuzarea cojilor de ceapă/usturoi

Turnați apă fierbinte peste cojile de ceapă/usturoi și lăsați-le să infuzeze timp de 5-10 minute. Puteți adăuga, dacă doriți, și alte ingrediente, cum ar fi miere sau lămâie, pentru a îmbunătăți gustul.

Cât trebuie consumat

Este recomandă consumul a cel puțin o cană de ceai de coji de ceapă/usturooi în fiecare zi pentru a beneficia de proprietățile sale terapeutice.

Citește și: Leacul cu apă fiartă care te scapă de durerile de pancreas. Lidia Fecioru: Îl bem o singură dată!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân