O băutură ieftină sprijină memoria și te ajută să scapi de ceața mentală

  • Publicat:
O băutură ieftină sprijină memoria și te ajută să scapi de ceața mentală
Sursa foto: shutterstock

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, capacitatea noastră nu mai este una maximă și începe să uităm lucruri, să fim confuzi. Există o sumedenie de alimente ce vin în sprijinul memoriei noastre, dar și de băuturi. Una dintre acestea: ceaiul verde!

Beneficiile ceaiului verde pentru memoria ta

Este o băutură apreciată pentru potențialul sau de a îmbunătăți memoria și de a reduce ceața cerebrală datorită amestecului sau unic de compuși benefici”, explică nutriționistul Lisa Richards.

Compușii din ceaiul verde pot avea efecte neuroprotectoare, prevenind astfel deteriorarea celulelor cerebrale.

Cofeina, la fel, poate spori vigilența și puterea de concentrare/focus, promovând o mai bună capacitate cognitivă.

Mai mult, în comparație cu alte băuturi precum cafeaua, ceaiul verde NU provoacă o stare de agitație și nervozitate, ba dimpotrivă.

Ceaiul verde este, de asemenea, bogat în antioxidanți care pot proteja celulele creierului de stresul oxidativ, susținând funcția cognitivă”, explică Richards.

Polifenolii din ceaiul verde pot stimula apariția de noi neuroni și îi susțin pe cei existenți. Îmbunătățirea fluxului sanguin către creier este un alt beneficiu potențial, ajutând la îmbunătățirea memoriei și a performanței cognitive”, mai adaugă nutriționistul.

Cum putem consuma ceai verde?

Adaugă aproximativ o linguriță de frunze de ceai verde uscate într-o ceașcă de apă fierbinte. Atenție, însă! Apă NU trebuie să fie nici prea fierbinte, căci astfel ceaiul își va pierde din proprietăți.

Lasă infuzia preț de 2-3 minute (mai mult îl va face amar). Pentru un plus de valoare, poți adăuga un strop de miere/lămâie.

Consumă cât mai mult ceai verde și optează pentru obiceiuri benefice care îți pot stimula creierul (lectură, completare de integrame, memorare de texte, etc).

Citește și: Vinul şi ceaiul verde protejează creierul contra maladiei Alzheimer

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân