Ceaiul care te ajută să trăiești mai mulți ani. Unele persoane beau câte cinci căni!

Un nou studiu arată că dacă bei două căni de ceai negru sau mai multe trăiești mai mult. Iată ce arată datele studiului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ceaiul care te ajută să trăiești mai mulți ani. Unele persoane beau câte cinci căni!
Foto: shuttersock

Dacă ești genul de persoană care preferă ca dimineața să bea o cană de ceai, află că te bucuri fără să-ți dai seama de beneficiile acestei băuturi pe care le are pentru sănătate. Un nou studiu arată că dacă bei două căni de ceai negru sau mai multe trăiești mai mult.

Consumul de ceai negru, un obicei bun pentru longevitate

Studiul publicat în Annals of Internal Medicine a avut la bază datele a 498,043 adulți cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani. Alături de testele de urină, sânge și salivă, participanții au trecut și printr-o examinare fizică și un chestionar cu privire la obiceiurile alimentare și cantitatea de ceai pe care o consumă. 85% dintre participanți erau consumatori de ceai, dintre care 89% dintre ei consumau între două și cinci căni de ceai negru în fiecare zi.

Informațiile au fost colectate în perioada 2006-2010, iar după o perioadă de 11.2 ani s-a aflat că 29.783 dintre participanți s-au stins din viață. De asemenea, cercetătorii au descoperit că cei care consumau ceai negru aveau un risc redus de deces produs de bolile cardiovasculare, boli ischemice și accident vascular cerebral.

Inflamațiile, de exemplu, sunt afectate semnificativ de ceea ce mâncăm, ceea ce bem. Ceaiul negru ajută la reducerea acestor riscuri datorită fitonutrienților, antioxidanților, polifenolilor și flavonoidelor. Mai mult, ceaiul negru conține compuși care reduc stresul oxidativ și inflamațiile, reducând astfel riscul de mortalitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân