Ce legătură există între lumină şi greutatea corporală?

Cercetătorii au descoperit că femeile încep să dezvolte o circumferinţă a taliei peste medie dacă în dormitoarele lor există "suficient de multă lumină pentru a putea vedea cu ochiul liber" pe timpul nopţii.
24.07.2014
Ce legătură există între lumină şi greutatea corporală?

Persoanele care dorm într-o cameră cu prea multă lumină au fost asociate cu un risc sporit de obezitate, potrivit unui studiu realizat de Institute of Cancer Research din Londra.

Cercetătorii au descoperit că femeile încep să dezvolte o circumferinţă a taliei peste medie dacă în dormitoarele lor există „suficient de multă lumină pentru a putea vedea cu ochiul liber” pe timpul nopţii.

Studiul, publicat în American Journal of Epidemiology, a fost realizat pe un eşantion de 113.000 de femei.

O posibilă explicaţie a acestui fenomen se referă la faptul că lumina ar putea să întrerupă ceasul biologic, un mecanism moştenit din timpuri străvechi, când oamenii erau activi în timpul zilei şi se odihneau pe timpul nopţii.

Lumina influenţează starea de dispoziţie, puterea fizică şi chiar felul în care corpul uman procesează alimentele în cadrul unui ciclu de 24 de ore.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Imunoterapia, duşmanul cancerului?
Imunoterapia, duşmanul cancerului?
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee