Carne de pui contaminată cu Salmonella, vândută în 17 magazine din România. ANSVSA: Vă rugăm să NU consumați!

Alertă alimentară! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la raft a unui lot de carne de pui contaminată cu Salmonella.
  • Publicat:
Carne de pui contaminată cu Salmonella, vândută în 17 magazine din România. ANSVSA: Vă rugăm să NU consumați!
sursa foto: Shutterstock

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a emis o alertă pentru retragerea de la raft a unui lot de carne de pui contaminată cu bacteria Salmonella Enteritidis.

Produsul a fost deja retras de pe rafturile magazinelor, iar persoanele care l-au cumpărat sunt sfătuite de ANSVSA să nu îl consume și să îl returneze în magazinul de unde l-au achiziționat pentru a-și recupera banii.

Lista magazinelor care au vândut carne de pui contaminată cu Salmonella

Conform alertei ANSVSA de rechemare a produsului, emisă pe 4 decembrie, este vorba despre Sferturi posterioare de pui congelate, produse de Cedrob S.A. Numărul lotului este 191/3/23 , iar data expirare trecută pe ambalaj este 10.07.2025.

Dacă ați cumpărat acest produs, nu trebuie să îl consumați, ci să mergeți la magazin pentru a vă primi banii înapoi.

În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinul de la care l-ați achiziționat, în baza bonului fiscal”, transmite ANSVSA legat de măsurile pe care trebuie să le ia consumatorul.

Găsiți mai jos lista magazinelor în care a fost distribuit produsul contaminat cu Salmonella.

Ce semne dă infecție cu Salmonella

Greața, diareea, durerile sau crampele abdominale, vărsăturile, febra, cefaleea, durerile musculare, sângele în scaun, frisoanele și starea generală de rău sunt printre simptomele specifice infecției cu Salmonella.

Aceste manifestări se pot agrava în cazul unei persoane cu sistemul imunitar slăbit, cauzând complicații amenințătoare de viață.

Semnele și simptomele infecției cu Salmonella durează între 4 și 7 zile, deși ar putea să treaca chiar câteva luni până când intestinele să își revină de fapt la normal după aceea. Anumite tipuri de bacterii Salmonella pot cauza febră tifoidă, o boală uneori mortală, mai frecventă în țările mai puțin dezvoltate.

Află mai multe despre Infecția cu Salmonella: transmitere, tratament, prevenție

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân