De ce nu este bine să speli puiul înainte de a-l găti

  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce nu este bine să speli puiul înainte de a-l găti
sursa foto: Envato

Spălarea puiului înainte de gătire nu este recomandată din motive de siguranță alimentară și pentru a preveni răspândirea bacteriilor.

Puiul, în special, este purtător natural de Salmonella și Campylobacter. Acestea pot cauza boli foarte grave, infecțiile provocând simptome precum febră, greață, vărsături, diaree și, eventual, chiar și septicemie.

Atenție! Recipientele sau ambalajele în care vin păsările crude sunt adesea contaminate cu bacterii. După ce ați deschis ambalajul și ați scos puiul, puneți-l într-o pungă de plastic curată, astfel încât conținutul să nu se scurgă pe podeaua bucătăriei sau pe coșul de gunoi atunci când îl aruncați.

Iată câteva motive pentru care experții în sănătate alimentară nu recomandă spălarea puiului înainte de gătire:

  • Răspândirea bacteriilor. Atunci când speli carnea, poți răspândi bacteriile de pe suprafața ei în jurul chiuvetei, ustensilelor și altor suprafețe din bucătărie. Bacteriile prezente pe carne pot include Salmonella, E. coli și alte bacterii patogene care pot cauza intoxicații alimentare.
  • Pericolul picăturilor de apă. Când speli carnea sub jet de apă, picăturile de apă se pot răspândi și odată cu ele și bacteriile. Aceasta poate crește riscul contaminării alimentelor și al suprafețelor cu bacterii periculoase. Vezi aici continuarea. Motivele pentru care NU trebuie să speli carnea de pui înainte de a o prepara termic.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân