Care sunt medicamentele care pot influența testul antidrog folosit de polițiștii de la Brigada Rutieră. Printre ele se află chiar și pastile pentru răceală

  • Publicat:
Care sunt medicamentele care pot influența testul antidrog folosit de polițiștii de la Brigada Rutieră. Printre ele se află chiar și pastile pentru răceală

Sunt mai multe medicamente care pot afecta capacitatea de a conduce o mașină, lucru specificat pe prospectul acestora. Pe lângă acest efect secundar, există o serie de tratamente care pot pozitiva testul rapid antidrog folosit de polițiștii de la Brigada Rutieră atunci când opresc șoferii în trafic pentru controale de rutină. Printre ele se află și medicamente pentru răceală, folosite în mod obișnuit de toată lumea.

Medicii de la Spitalul CFR Timișoara au realizat o lista cu medicamentele pe care trebuie să le evităm atunci când ne urcam la volan, pentru a preveni nu doar accidentele, ci și să rămânem fără carnet.

Medicamentele din lista de mai sus pot fi cumpărate cu sau fără rețetă si pot să afecteze abilitățile de a conduce mașina sau utilaje grele. De asemenea, sunt anumite categorii de substanțe conținute de acestea care pozitivează testul antidrog rapid utilizat de Poliția Română.

Dacă ești sub tratament cu unul sau mai multe dintre medicamentele din această listă, nu întrerupe utilizarea lor, ci mai degrabă alege să nu urci la volan în această perioadă, pentru siguranța ta și a celor din jur. În plus, „este bine să informați medicul daca serviciul dumneavoastră presupune conducerea unui autovehicul sau operarea de utilaje grele”, explica Adela Filipescu, farmacist în cadrul Spitalului CFR Timișoara, citată de opiniatimisoarei.ro.

Foto: Envato&Gandul, Opinia Timișoarei

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân