Candidoza, cea mai frecventă afecţiune genitală

Mergeţi la medic pentru orice disconfort din zona intimă. La vârsta adultă, candidoza este cea mai frecventă afecţiune genitală. Iar instalarea acesteia poate fi favorizată inclusiv de alimentaţie.
  • Publicat:
Candidoza, cea mai frecventă afecţiune genitală

Mergeţi la medic pentru orice disconfort din zona intimă. La vârsta adultă, candidoza este cea mai frecventă afecţiune genitală. Iar instalarea acesteia poate fi favorizată inclusiv de alimentaţie.


Candidoza vaginală se manifestă prin secreţie abundentă. În acest caz, mergeţi la medic pentru o evaluare corectă.

“Sugerez că e bine să fie diagnosticată corect, tratamentul trebuie urmat încă de la început, deci nu amânat zile întregi pentru că va determina o agresare a integrităţii vaginale, iar capacitatea de recidivă va fi mult mai mare şi în termen mult mai scurt” a declarat dr. Gabriel Lemnete, medic primar ginecolog în cadrul emisiunii “Ce se întâmplă, doctore?”.

Cel mai probabil, odată apărută, infecţia se va declanşa din nou. Se consideră ca tratamentul a avut efect, dacă nu reapare mai devreme de 7 luni.

În momentul episodului infecţios, şi partenerul de cuplu trebuie să facă tratament. Iar în timpul terapiei, contactul sexual impune prezervativ. În plus, e recomandată igiena vaginală corectă, o dată pe săptămână. Atenţie la produse!

”Trebuie să scrie pe ele nu intim, ci vaginal. E o mare diferenţă între detergent intim şi cel vaginal – unul se adresează zonei externe, altul celei interne” a declarat dr. Gabriel Lemnete, medic primar ginecolog în cadrul emisiunii “Ce se întâmplă, doctore?”.

”Igiena vaginală a unei femei înseamnă o spălătură vaginală după un contact sexual” a declarat dr. Doina Niţulescu, medic primar ginecolog în cadrul emisiunii “Ce se întâmplă, doctore?”.

Cadidoza apare doar în prezenţa unui PH vaginal acid. Iată ce îl determină şi întreţine!

“Orice fel de tulburare de tranzit intestinal duce la un dezechilibul al florei intestinale şi la dezvoltarea unor bacterii de o parte şi de alta. Antibioticele, anticoncepţionalele, alimentaţia toate duc la dezechilibrul florei intestinale, la perturbări şi la apariţia unei acidităţi vaginale” a declarat dr. Doina Niţulescu, medic primar ginecolog în cadrul emisiunii “Ce se întâmplă, doctore?”.

Mediul acid intern este menţinut de mezeluri, brânzeturi ultraprocesate, produse de patiserie şi dulciuri. O dietă corectă presupune limitarea acestora şi înlocuirea cu produse integrale. Este vorba despre cereale, peste, legume, fructe, lactate fermentate integrale. Alimentaţia corectă determină alcalinizarea întregului organism, o condiţie esenţială a sănătăţii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”