Bubble tea – băutura cu tapioca, a dus un adolescent la spital

Bubble tea sau ”boba” este o băutură cremoasă ce se mănâncă. Conţine ice tea, suc de fructe, fructe, boabe de tapioca caramelizate. Este originară din Taiwan.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Bubble tea - băutura cu tapioca, a dus un adolescent la spital
Bubble tea - băutura cu tapioca, a dus un adolescent la spital, foto Shutterstock

Deşi în România, bubble tea încă nu este foarte cunoscută, în multe locuri de pe mapamond băutura coreenă este populară. Chiar foarte populară dacă stăm şi numărăm cozile imense la care se aşterne lumea în locurile în care se vinde bubble tea. Deşi gustos şi cool, băutura cu ceai, fructe, suc fresh, perle de tapioca a trimis la Urgenţe un tânăr din China care a consumat celebra băutură. Care a fost motiviul?

Citând surse media din Asia, Fox News relatează că un adolescent din China a ajuns la camera de gardă a unui spital după ce acesta a băut două căni de bubble tea. Diagnosticul? Nu intoxicaţie sau indigestie cum am fi tentaţi să credem ci unul mult mai serios – ocluzie intestinală. Acesta a intrat imediat în sala de operaţie.

Ce s-a întâmplat de fapt?

Reţeta de bubble tea conţine biluţe de tapioca cu amidon. Sistemul digestiv al băiatului nu a putut să digere acest tip de tapioca. După ce a consumat bubble tea, tânărul a acuzat dureri abdominale puternice. Razele X au indicat ocluzia intestinală din cauza a două boabe de tapioca pe care tânărul le-a înghiţit ca atare nemestecându-le. Medicul care a dat presei amănunte dr. Haiyang a declat. ”Este foarte probabil ca perlele de tapioca să se lipească între ele, provocând obstrucţia intestinului. Concluzia medicilor a fost că boabele de tapioca din intestinul adolescentului nu pot fi înlăturate chirugical. S-a aşteptat eliminarea lor în mod natural prin defecaţie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”