15 semne că trebuie să mergi urgent la doctor. Explică dr. Delia Grecu

  • Publicat:
15 semne că trebuie să mergi urgent la doctor. Explică dr. Delia Grecu
15 semne că trebuie să mergi urgent la doctor. Explică dr. Delia Grecu, foto PR

Începutul de an, nu trebuie să însemne doar ordine acasă şi la locul de muncă ci şi rezolvarea unor probleme de sănătate rămase pe planul al doilea, dar şi analizele şi testele medicale de rutină. Dr. Delia Grecu, medic internist, atrage atenţia asupra importanţei prevenţiei, dar depistării precoce a unor afecţiuni. Iată când este cazul să mergi la spital.

“Scăderea inexplicabilă în greutate, lipsa apetitului, o stare de oboseală nejustificată, o sângerare la orice nivel sunt simptome care nu trebuie neglijate şi trebuie semnalate medicului. Sângerarea, în general, sperie şi aduce pacienţii la doctor” spune medicul internist Delia Grecu.

Modificarea aluniţelor, constipaţia, diareea care nu trec – pot fi simptome ale unor boli grave

Un alt semn care trebuie să te pună pe drumul către medic este starea subfebrilă care nu trece. ”O subfebră persistentă, o febră care nu trece ar trebui să ne atragă atenţia că este ceva în neregulă în organism”, a mai precizat dr Grecu. Alte situaţii în care se impune vizita de urgenţă la medic sunt – o modificare de tranzit intestinal, perioadele de constipaţie care alternează cu cele de diaree, modificările aluniţelor, orice leziune nou apărută pe piele, care nu se vindecă.
”În clinica în care lucrez, echipele medicale diagnostichează cazuri de cancer, chiar dacă simptomele semnalate de pacienţi nu sunt întotdeauna foarte alarmante. De aceea, eu recomand ca oricare dintre simptomele menţionate să fie investigate suplimentar printr-un set de analize şi prin alte teste precum ecografia, radiografia, tomografia sau rezonanţa magnetică, set de investigaţii care să ne arate originea acelor simptome”, afirmă specialistul.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”