Boala misterioasă care se manifestă prin dureri în piept

Uneori, durerea în piept poate semnala existenţa unei boli mai puţin cunoscute.
Boala misterioasă care se manifestă prin dureri în piept

De vină pentru durerea apăsătoare în piept nu este doar infarctul, aşa cum multe persoane ar fi tentate să creadă. Uneori, acest simptom poate ascunde o afecţiune mai puţin cunoscută, artrita psoriazică, despre care medicii nu ştiu foarte multe detalii privind cauzele până la acest moment. Această durere în piept este cauzată de costocondrită, adică inflamarea cartilajului care conectează coastele de osul pieptului (sternul), un factor de risc implicat în apariţia artritei psoriazice.

„Pe lângă durere în piept, afecţiunea poate cauza tuse, strănut, respiraţie dificilă şi capacitate redusă de efort. Multă lume crede că aceste manifestări pot indica un infarct, dar nu este întotdeauna cazul”, spune dr. Adam Kreitenberg, medic reumatolog.

Costocondrita poate fi uşor diagnosticată pe baza examenului fizic, prin palparea zonei dureroase şi evaluarea simptomelor prezentate de pacient.

„Rareori sunt necesare analize de sânge sau radiografii toracice”, adaugă medicul.

Artrita psoriazică este un tip de spondiloartropatie, un termen care reuneşte mai multe boli inflamatorii care afectează articulaţiile, ligamentele şi tendoanele.

Durerile cauzate de costocondrită pot fi ameliorate prin medicamente antireumatice şi antiinflamatoare nesteroidiene (ibuprofen, naproxen, diclofenac), dar se recomandă consultul medicului înainte de administrarea acestora.

„Nu trebuie ignorată însă posibilitatea ca durerile în piept să fie cauzate de o boală a inimii sau chiar de un infarct”, atenţionează dr. Kreitenberg.

Persoanele care au afecţiuni cronice autoinume inflamatorii prezintă un risc mai crescut de tulburări cardiovasculare. Prin urmare, durerile în piept nu trebuie ignorate, mai ales dacă apar brusc şi se agravează în intensitate”, adaugă medicul.

Recomandări:
Glioblastomul, tratat cu ajutorul unei căști magnetice care distruge celulele canceroase
Glioblastomul, tratat cu ajutorul unei căști magnetice care distruge celulele canceroase
Diabetul de tip 1 poate fi ereditar? Ce spun experții
Diabetul de tip 1 poate fi ereditar? Ce spun experții