Boala cruntă cu care a fost depistat micuțul George, imediat după ce mama lui i-a făcut o fotografie cu blitz

George Walsh, în vârstă de doi ani, a fost diagnosticat cu o afecțiune gravă, în timpul unei vacanțe în Tenerife.
  • Publicat:

George Walsh, un băiețel de doar 2 ani din Anglia, se afla în Tenerife cu părinții săi, când aceștia au observat o pată neobișnuită pe ochiul celui mic. Mama lui îi făcuse o poză cu blitz, când a descoperit că era ceva în neregulă cu fiul său. 

Părinții i-au făcut o poză cu blitz

George Walsh se distra de minune în Tenerife, împreună cu familia sa, când părinții lui i-au făcut o fotografie și au observat că acesta avea o strălucire portocalie, neobișnuită, în ochi. Bunica băiețelului a rugat-o pe mama lui, Victoria, să-i facă acestuia o fotografie cu bliț. Femeia e explicat că, dacă strălucirea devine albă pe ochiul lui George, acest lucru ar putea retinoblastom, un cancer ocular rar care afectează copiii mici.

A doua zi, părinții micuțului au decis să se întoarcă acasă și să meargă de urgență la oftalmolog. . Copilul a fost apoi trimis la Spitalul de Copii din Birmingham și s-a confirmat că George avea retinoblastom. Dacă tumora malignă ar fi fost descoperită prea târziu, el ar fi putut să-și piardă definitiv ochiul afectat, ba chiar să moară.

sursa foto: instagram

Băiețelul suferea de o formă rară de cancer

„Noi eram în vacanță și am observat o strălucire portocalie în ochiul lui. I-am spus mamei: ‘Tot văd această strălucire în ochiul lui, crezi că este ceva de care să-mi fac griji? Mama a spus ‘nu este alb, nu-i așa?’ și i-am spus că nu știu.

Ea mi-a spus să-i fac o poză cu blițul pornit. Știa asta pentru că nepoata mătușii mele a avut retinoblastom și și-a pierdut ochiul. Acesta a fost singurul motiv pentru care era conștientă de asta, dar nu știa pe deplin la ce să se uite. Am început să tot fac fotografii și au dezvăluit că ochiul lui avea pete albe, de fapt.”, a povestit Victoria, mama lui George Walsh.

Citește și: Povestea unei supraviețuitoare de sepsis din România: „Infecția mi-a ajuns la creier. Eram aproape inconștientă”

George are retinoblastom

Când au ajuns acasă, părinții au sunat la medicul de familie pentru mai multe sfaturi în legătura cu starea micuțului.

În mai puțin de o săptămână, George a fost diagnosticat cu acest tip de cancer rar. A fost un șoc imens, înfricoșător. Dar ne-am bucurat că l-am găsit la timp și că l-am putut trata. Să sperăm că nu-și va pierde ochiul”, a mai completat femeia de 32 de ani.

Până în prezent, copilul a avut trei serii de chimioterapie localizată și i-au fost introduse printr-o arteră direct în ochi. Copilul și-a pierdut vederea temporar, dar medicii încearcă să o salveze. Pe viitor, George va avea nevoie, de asemenea, de scanări regulate, pentru a se asigura că tumora nu se schimbă sau nu se extinde.

Citește și: „Eram speriat de moarte! Familia mi-a salvat viața” – Afecțiunea de care suferă cântărețul Nick Jonas. Atenție la aceste simptome!

sursa: Mirror.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân