Condimentul care te scapă de indigestie. Acționează ca Omeprazolul

Te confrunți cu indigestie? Potrivit oamenilor de știință, unele condimente pot ajuta la ameliorarea simptomelor.
  • Publicat:
Condimentul care te scapă de indigestie. Acționează ca Omeprazolul
Foto: shutterstock

Te confrunți cu indigestie? Potrivit oamenilor de știință, unele condimente pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Într-un studiu publicat în jurnalul medical The BMJ, cercetătorii au descoperit că un anumit tip de condiment poate ameliora simptomele indigestiei, precum disconfortul, balonarea și chiar stările de greață.

În urma studiului au fost evaluați peste 150 de participanți cu indigestie, care au fost împărțiți în trei grupuri de tratament: primul grup a primit Omeprazol, al doilea grup a primit suplimente cu curcuma, zilnic, de patru ori pe zi, iar al treilea grup le-a primit pe amândouă. Omeprazolul este un medicament destul de popular pentru indigestie, cunoscut pentru ameliorarea acidului gastric.

După aproximativ două luni de tratament, s-a arătat în urma studiului că grupurile nu au experimentat nicio diferență semnificativă privind aceste tratamente administrate diferit. Potrivit studiului, curcuma poate ajuta la tratarea indigestiei atunci când este consumată zilnic și este o sursă naturală care se regăsește în turmeric.

Turmericul este, de cele mai multe ori, folosit în bucătăria asiatică, dar și ca tratament pentru durerile de stomac, iar asta de întâmplă de secole, scrie Oncotarget. În ultimii ani, condimentul a devenit popular în culturile vestice datorită compușilor antioxidanți și proprietăților antiinflamatoare. Compusul activ din turmeric, numit curcumă, poate preveni cancerul și poate sprijini sănătatea creierului.

Turmericul poate ameliora indigestia, iar asta datorită acestui compus, dar introdus în preparate poate avea efecte diferite. Una dintre cele mai bune opțiuni este shot-ul cu ghimbir, lămâie și turmeric, care sunt ușor de integrat în dietă, mai ales dacă sunt consumate dimineața. Ele pot fi benefice în sezonul rece, pentru a trata sau chiar preveni gripa și răceala. Dacă ai poftă de o băutură fierbinte, poți încerca Turmeric Latte, care oferă atât un gust spectaculos papilelor gustative, cât și numeroase beneficii pentru sănătate, în special în sezonul rece.

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân