Băutura care ferește bărbații de probleme cu prostata și erecția

  • Publicat:
Băutura care ferește bărbații de probleme cu prostata și erecția
Sursa foto: Shutterstock

Această băutură consumată zilnic poate fi chiar mai eficientă decât celebra pilulă albastră Viagra! Consumul unui pahar de cocktail Bloody Mary în fiecare zi asigură protecție eficientă pentru prostată, glandă de care depinde succesul actului sexual la bărbați.

Există însă o condiție: să nu folosiți votcă în această băutură! Sau să o adăugați în cantitate infimă. În caz contrar, efectul benefic dispare complet. Ba mai mult, alcoolul dăunează sănătății prostatei și, implicit, vieții sexuale.

Băutura Bloody Mary înseamnă suc de roșii asezonat cu suc de lămâie, piper negru sau roșu, sare, măsline verzi sau sos Worcestershire. Este o combinaţie care, consumată zilnic, oferă cea mai bună protecţie pentru prostată.

De fapt, substanţa activă din roşii, licopenul, acţionează ca protecţie dovedită împotriva cancerului de prostată, maladie care ameninţă viaţa şi distruge viaţa sexuală.

Licopenul e mai puternic în sucul de roşii decât în roşia crudă, aşadar trebuie consumat preponderent sub această formă, tot timpul anului.

De obicei, într-o mâncare gătită, ajunge destul de puţin suc de roşii ca să fie eficient. Dar dacă vă turnaţi un pahar de suc de roşii cu diverse condimente, aveţi garanţia că aţi consumat zilnic 250 de mililitri dintr-o substanţă cu adevărat eficientă.

Pe lângă licopen, roşiile mai conţin seleniu, un alt element care acţionează local asupra prostatei, prin reducerea inflamaţiei. Este o terapie care se recomandă în cazul afecţiunilor inflamatorii benigne de la acest nivel.

Atât adenomul de prostată cât şi cancerul de prostată sunt două afecţiuni frecvent întâlnite în rândul populaţiei masculine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”