Bărbații cu mult păr pe piept, mai inteligenți? Ce spun studiile

  • Publicat:
  • Actualizat:
Bărbații cu mult păr pe piept, mai inteligenți? Ce spun studiile

Bărbații cu mult păr pe piept se simt uneori nesiguri și se cam jenează de părul corporal în exces. Dar trebuie menționat că „păroșenia” este perfect normală, mai ales în cazul domnilor.  

Un studiu arată însă că bărbații cu mult păr corporal ar putea avea parte de mai multă inteligență. Deși acest aspect este interesant, nouă ne-a atras atenția un alt lucru. Și anume că bărbații cu mult păr pe piept sunt aleși de doamne pentru că îi asociază cu imaginea taților lor.

Iată cum stă treaba cu IQ-ul păroșilor, conform științei!

Motivul pentru care bărbații cu mult păr pe piept sunt mai deștepți

Bărbații mai păroși sunt mai inteligenți – asta este concluzia care a reieșit în urma unui sondaj efectuat în rândul unor studenți la medicină.

Dintre cei 45 de subiecți intervievați, mai mult de jumătate erau „super-păroși” și, spun rezultatele sondajului, mai inteligenți decât ceilalți bărbați, care aveau mai puțin păr corporal.

În plus, un studiu a arătat că „păroșii” sunt frecvent membri ai Mensa, o organizație internațională a oamenilor cu un IQ mult peste medie.

Din păcate, nu avem și explicația pentru care bărbații cu mult păr pe piept ar putea fi mai deștepți, încă nu s-a stabilit o relație de cauzalitate.

Poate fi vorba pur și simplu despre o coincidență. Sau poate fi faptul că bărbații inteligenți se preocupă mai mult de studiu și autodezvoltare decât de… epilarea pieptului?! Rămâne de văzut, cercetătorii vor aprofunda problema.

Bărbații păroși „se asortează” cu socrii

Cum spuneam, aspectul acesta ne-a atras atenția. Și iată explicația oferită de cercetători pentru atracția femeilor față de bărbații cu mult păr corporal:

Preferințele doamnelor pentru bărbații cu mult păr corporal ar putea trăda relația de afecțiune cu tații lor. Cu alte cuvinte, își caută bărbatul care aduce cât mai mult cu figura paternă, fie că e vorba de temperament sau de aspectul fizic, explică savanții.

Și acum, vestea proastă: bărbații cu mult păr nu prea sunt pe placul femeilor de vârstă fertilă, ci mai degrabă pe al acelora ajunse la menopauză sau în apropierea ei. De ce? Încă nu s-a stabilit.

Concluzia aparține savanților finlandezi, nu împușcați mesagerul! Iar detaliile pot fi citite în revista științifică Behavioral Ecology, unde studiul a fost publicat în întregime.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030