Bărbat sufocat în timp ce era la masă. Legiștii, șocați de ce i-au găsit în gât

Caz cutremurător în orașul sud-coreean Gwangju. Un bărbat a murit sufocat în timp ce se afla la masă. Ce a ingerat acesta?
  • Publicat:
Bărbat sufocat în timp ce era la masă. Legiștii, șocați de ce i-au găsit în gât
sursa foto: Envato

Un bărbat, în vârstă de 82 de ani, a murit după ce s-a sufocat cu o bucată de „caracatiță vie” sau San-nakji, un preparat asiatic popular în Coreea de Sud. Delicatesa este formată din tentacule proaspăt tăiate de caracatiță. San-nakji este considerat unul dintre cele mai periculoase feluri de mâncare din lume. 

Bărbatul mânca tentacule de caracatiță

Un bărbat originar din Coreea de Sud a decedat după ce i s-a blocat în gât o bucată de caracatiță pe care o savura la o masă. Acesta a suferit un atac de cord în timp ce mânca san-nakji, un preparat celebru în Coreea de Sud, care constă în tentacule de caracatiță proaspăt tăiate. Acestea trebuie servite în timp ce se zvârcolesc, dar acest lucru i-a fost fatal bărbatului de 82 de ani.

Pensionarul nu a mai putut fi salvat de medicii veniți la fața locului și a fost declarat mort la o ora după ce mâncare. Bărbatul a încetat din viață în urmă cu câteva zile, iar medicii legiști i-au găsit la autopsie o bucată de caracatiță blocată în gât.

Ce este San-nakji

San-nakji este un fel de mâncare asiatic preparat din bucăți de caracatiță vie și este adesea servit cu ulei de susan, semințe de susan și ghimbir.

Numele felului de mâncare se traduce prin „caracatiță vie”, dar în realitate, caracatița este ucisă înainte de servire, cu tentaculele tăiate în porții. Pentru că se servește imediat, caracatița este atât proaspătă încât nervii tentaculelor sunt încă activi. De aceea, tentaculele continuă să se miște în farfurie când sunt servite la masă.

Citește și: Un puști de 17 ani care făcuse accident vascular cerebral și se prăbușise în dormitor, salvat de câinele familiei. Părinții, treziți din somn și trimiși în camera băiatului

Preparatul asiatic este considerat periculos

Această delicatesă locală din Coreea de Sud a creat numeroase controverse în ultimii ani, fiind considerată una dintre cele mai periculoase feluri de mâncare de pe glob. Are un risc semnificativ pentru sănătate, din cauza tentaculelor care mișcă. De aceea, experții recomandă să se taie tentaculele în bucăți mici și să se mestece foarte bine înainte de a le înghiți

Între anii 2007 și 2012, San-nakji a mai făcut victime, atunci când trei persoane au murit după ce s-au sufocat cu o caracatiță vie, potrivit Daily Mail. Totodată, felul de mâncare a ținut prima pagină a ziarelor locale, fiind prezentat drept preparatul care omoară prin sufocare sau asfixiere.

Și celebrul bucătar, Anthony Bourdain, a vrut să guste caracatița vie, când a călătorit în Coreea de Sud. Într-un episod din 2015 al serialului CNN al lui Anthony Bourdain „Parts Unknown”, el a încercat să dezlipească un tentacul de caracatiță care se lipise de farfurie.

Citește și: 5 simptome de cancere ale capului și gâtului pe care le confunzi cu o răceală banală

Sursa: Mirror

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân