Mărturii după iadul Colectiv. Alex Penescu: Sunt puține lucruri pe care mi le amintesc

  • Publicat:

Mărturii de suflet după iadul din Colectiv.  Alex Penescu, avocat, pianist și supraviețuitor al incendiului, a fost invitat la podcastul Altceva cu Adrian Artene. 

Tânărul muzician a fost aproape cinci săptămâni în comă și a suferit zeci de operații. I-a fost destul de greu să îl accepte pe cel pe care l-a văzut în oglindă după tragedia din Colectiv. A rămas cu dureri fizice și cu traume de ordin emoțional și refuză, deocamdată, să „sape” și să aducă la lumină amintiri din noaptea fatidică, de 30 octombrie 2015.

Alex Penescu: Oare e normal să nu știu ce s-a întâmplat în aproape 5 săptămâni din viața mea?

„După ce am venit acasă și după ce am putut să încep cât de cât să tastez pe calculator, multă vreme n-am vrut să să fac research pe tema asta. Adică ce am aflat sau ce-am mai văzut pe Facebook… OK, dar sincer să fiu, nici acum… De exemplu, și acum, că mai apar filmări legate de asta, prefer să mă uit în altă direcție.

Sunt puține lucruri pe care mi le amintesc și sunt convins că dacă aș săpa foarte adânc mi le-aș aminti pe toate, dar sunt OK să știu că sunt undeva într-un sertar la care poate umblu cândva. Dar momentan nu, nu umblu. Ceea ce nu știu însă absolut deloc și îți mărturisesc, este un semn de întrebare cumva pentru mine, pe de altă parte, iau ca atare, nu știu nimic despre lumile și sferele prin care m-am plimbat cât am fost între pământ și cer. Am stat mult și m-am gândit, oare e normal să nu știu ce s-a întâmplat în aproape 5 săptămâni din viața mea? Și m-am gândit că, dacă e să se deschidă o ușiță în spatele căreia să fie informația asta, se va deschide când va fi momentul”, a declarat supraviețuitorul Alex Penescu în podcastul Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește AICI, integral, podcastul Altceva cu Adrian Artene:

Urmărește CSID.ro pe Google News