Atenție mare la ce cumpărați de la piață! Topul fructelor și legumelor care conţin cele mai multe pesticide

  • Publicat:
Atenție mare la ce cumpărați de la piață! Topul fructelor și legumelor care conţin cele mai multe pesticide

Atenție mare când vă decideți să cumpărați legume și fructe. Unele dintre ele sunt un adevărat pericol pentru sănătate. EWG, o organizație non profit care analizează calitatea alimentelor și a mediului a realizat un top al alimentelor celor mai curate, dar și al celor care rețin cele mai multe pesticide.

Topul fructelor care conţin cele mai multe pesticide

Analize recente efectuate pe fructele şi legumele din supermarket au scos la iveală o concluzie îngrijorătoare: conţin pesticide, chimicale asociate cu probleme de creştere la copii, cu riscul de cancer şi de tulburări hormonale.

Informaţiile au fost date publicităţii de organizaţia Environmental Working Group (EWG), care a întocmit o listă cu legume şi fructe periculoase.

Citește și: Fructul care conține peste 23 de tipuri de pesticide. Este alimentul vedetă al verii

„Este important să recunoaștem că majoritatea fructelor și legumelor pot fi crescute și cultivate fără a utiliza pesticide sintetice. Cu toate acestea, există anumite culturi care sunt mai susceptibile la invazii de dăunători sau la boli și care pot necesita tratamente cu pesticide pentru a asigura o producție suficientă și de calitate. Printre aceste culturi se numără:

1. Cartofii: Aceștia sunt vulnerabili la o serie de dăunători și boli, cum ar fi gândacii de Colorado și mucegaiul, ceea ce poate face dificilă creșterea lor fără utilizarea pesticidelor.

2. Merele și perele: Aceste fructe sunt adesea tratate cu pesticide pentru a controla insectele și bolile care pot afecta recolta și calitatea fructelor.

3. Citricele: Portocala, lămâia și grapefruitul sunt expuse la riscul de invazii de insecte și boli fungice, motiv pentru care pot fi tratate cu pesticide pentru a le proteja.

4. Tomatele: Acestea sunt predispuse la o serie de boli și dăunători care pot afecta recolta și calitatea fructelor, cum ar fi păianjenii roșii și mucegaiul.

5. Strugurii: Grapesul este susceptibil la o varietate de boli fungice, cum ar fi putregaiul cenușiu și mucegaiul, care pot afecta recolta și calitatea strugurilor.

Deși aceste culturi sunt mai predispuse la probleme fitosanitare, există totuși metode alternative de gestionare a acestor probleme care pot minimiza sau elimina necesitatea utilizării pesticidelor sintetice.

Agricultura organică și practicile agricole durabile pot implica utilizarea unor tehnici precum rotația culturilor, plantele de acoperire, utilizarea de inamici naturali ai dăunătorilor și îmbunătățirea sănătății solului pentru a reduce dependența de pesticide chimice.

Alegerea produselor certificate organic poate fi o modalitate de a sprijini aceste practici și de a minimiza expunerea la pesticide pentru consumatori”, au scris reprezentanții InfoCons pe o rețea socială.

Citește și: Cele mai simple metode pentru îndepărtarea pesticidelor din fructe și legume

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc