Fructul care conține peste 23 de tipuri de pesticide. Este alimentul vedetă al verii

Căpșunile, spanacul, salata kale și roșiile se numără printre fructele și legumele care conțin cele mai multe pesticide.
  • Publicat:
Fructul care conține peste 23 de tipuri de pesticide. Este alimentul vedetă al verii
Foto: shuttertock

Dacă ești fan căpșuni, cu siguranță vei citi cu atenție acest articol. Se știe deja că multe tipuri de căpșuni conțin pesticide, motiv pentru care este ideal să cumperi variantele organice. Căpșunile, spanacul, salata kale, merele, strugurii, cireșele și roșiile se numără printre fructele și legumele care conțin cele mai multe substanțe chimice.

Fructele cu cel mai mare conținut de pesticide

O nouă cercetare realizată de Enviromental Working Group (EWG), o organizație non-profit, arată că o singură căpșună conine peste 23 de pesticide diferite. Expunerea la aceste substanțe a fost asociată cu numeroase efecte adverse asupra sănătății, inclusiv schimbări hormonale, cancer și toxicitate la nivelul creierului și sistemului nerovs.

Un studiu recent realizat de Universitatea Harvard sugerează că în urma consumului de produse care conțin aceste substanțe anulează efectele benefice ale consumului de fructe și legume, precum protejarea împotriva bolilor cardiovasculare și mortalității.

Oamenii de știință arată că două sau mai multe substanțe în combinație pot produce toxicitate mai mare față de un singur tip de pesticide. Faptul că o singură căpșună conține 23 de tipuri de pesticide este alarmant.

Pentru a limita expunerea la aceste substanțe chimice este esențial să optezi pentru versiuni convenționale precum variantele organice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân