Ar putea această vitamină să înlocuiască mişcarea?

"Încearcă superalimentul exotic care poate să ardă grăsimile fără niciun minunt petrecut la sală, sau suplimentul miraculous care te scapă de 5 kilograme într-o săptămână!"
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ar putea această vitamină să înlocuiască mişcarea?

„Încearcă superalimentul exotic care poate să ardă grăsimile fără niciun minunt petrecut la sală, sau suplimentul miraculous care te scapă de 5 kilograme într-o săptămână!”

Cu toţii am mai auzit asta, nu-i aşa? În aproape 99% din cazuri,  aceste afirmaţii sună prea bine pentru a fi adevărate. Dar aceasta din urmă este susţinută de ştiinţă. 

Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Colorado arată că vitamina C are un impact similar exerciţiilor cardio asupra sănătăţii inimii.

Un nivel ridicat de endotelina (ET-1), o proteină care determină contracţia vaselor de sânge, este asociat cu insuficienţa cardiacă, în special în cazul persoanelor supraponderale sau care suferă de obezitate.

Când oamenii de ştiinţă au cerut unui grup de adulţi supraponderali să ia capsule de vitamina C cu eliberare prelungită, au descoperit că  la adulţi nivelul de ET-1 s-a redus la fel de mult ca după  o plimbare de 45 – 60 de minute în pas alert, timp de 5-7 zile pe săptămână.

Cu toate acestea, mişcarea are multe alte beneficii importante şi autorii studiului recomandă activităţi fizice regulate. Dar pentru cei care au suferit accidentări sau sunt abia la începutul unui program de fitness, vitamina C este un adaos important în dieta lor. În plus, vitamina C are un efect benefic pentru ten, mai ales în această perioadă a anului!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”